ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Αναγνωρίζοντας τις αναγνωστικές δυσκολίες

Η αναγνωστική ικανότητα δεν αναπτύσσεται και δεν εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό και στον ίδιο βαθμό σε όλα τα παιδιά. Το κάθε παιδί ακολουθεί τους δικούς του αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πολλά παιδιά ωστόσο δυσκολεύονται αρκετά να την κατακτήσουν και παρουσιάζουν αναγνωστικές δυσκολίες.

Περισσότερα...

Έχει το παιδί μου δυσγραφία ή κακογραφία;

Δεν γράφει καλά και ευανάγνωστα γράμματα; Πρόκειται για κακογραφία ή για δυσγραφία, μια μαθησιακή δυσκολία; Διαβάστε τις απαντήσεις.

 

Περισσότερα...

Μαθησιακές Δυσκολίες & Μαθησιακό Έλλειμμα- Ποια η διαφορά και πώς αντιμετωπίζονται

Μαθησιακή δυσκολία ή μαθησιακό κενό; Σε ποιά κατηγορία μπορεί να εμπίπτει ένα παιδί, πώς θα γίνει η διάκριση και πώς θα αντιμετωπιστεί αντίστοιχα; Μας διαφωτίζει ο κ. Φώτης Παπαναστασίου, ειδικός παιδαγωγός.

Περισσότερα...

Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας επηρεάζουν αρνητικά τις κοινωνικές και λεκτικές δεξιότητες των μωρών και των μικρών παιδιών

Τα παιχνίδια και οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις κοινωνικές δεξιότητες των μωρών και των μικρών παιδιών, υποστηρίζει νέα μελέτη του Northern Arizona University.

 

Περισσότερα...

"Ο χάρτινος φίλος μου" - παιδί και βιβλίο

Τι προσφέρει η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά; Σε τι θα ωφεληθούν; Απαντά η κ. Κουρουμπλή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Παιδοψυχολόγος.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...