Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σετ μολυβοθήκης αυτοκινητόδρομος

Σετ μολυβοθήκης αυτοκινητόδρομος

Η κατασκευή αυτή θα ενθουσιάσει το μικρό αγόρι σας που είναι πια μαθητής! Φτιάξτε τη μαζί του κι έτσι το γραφείο του θα στολίζει αυτό το διασκεδαστικό σετ μολυβοθήκης για τα μολύβια, τις γόμες του και τη γραφική ύλη. Και το σημαντικότερο, θα την έχετε φτιάξει μαζί με απλά υλικά!

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

Υλικά

 

• Καπάκι από κουτί συσκευασίας (π.χ. από παπούτσια)

• 3 ρολά από χαρτί υγείας

• Χαρτόνια σε διάφορα χρώματα

• Χαρτί γκοφρέ (πράσινο)

• Κόλλα

• Ψαλίδι

• Πατρόν για αυτοκινητάκι (εκτυπώστε σε .pdf)

1. Ντύστε το καπάκι του κουτιού στην εξωτερική μεριά του με πράσινο χαρτόνι. Από τα ρολά, κόψτε τα δύο σε διαφορετικά μήκη κι έτσι θα έχετε 3 ρολά-μολυβοθήκες με διαφορετικά μεγέθη. Στο κάθε ρολό κόψτε στην άκρη μικρά «αυτάκια», ώστε να μπορείτε να τα κολλήσετε αργότερα στη βάση. Για να τα φτιάξετε, κόψτε όπως στη φωτογραφία, γύρω-γύρω μικρές εγκοπές με το ψαλίδι, περίπου μισό εκατοστό.

 

2. Ντύστε τα ρολά με καφέ χαρτόνι, κολλώντας το επάνω τους (όχι το τμήμα με τα αυτάκια). Κολλήστε τα στη βάση, στα σημεία που βλέπετε στη φωτογραφία και επίσης κόψτε και κολλήστε ένα κομμάτι από μαύρο χαρτόνι, που θα είναι ο δρόμος σας.

 

3. Για να καλύψετε το σημείο με τα «αυτάκια» ώστε να είναι όμορφο, απλώστε κόλλα και  κολλήστε μικρά χαρτάκια από πράσινο γκοφρέ χαρτί. Επίσης, κόψτε τρεις μικρές λωρίδες από άσπρο χαρτί ή χαρτόνι και κολλήστε τις στη μέση του δρόμου.

 

4. Κόψτε μικρά κίτρινα τετραγωνάκια και κολλήστε τα στα δύο ψηλά ρολά. Είναι τα παράθυρα από τις πολυκατοικίες!

 

 

5. Φτιάξτε το αυτοκινητάκι σας από χαρτόνι. Χρησιμοποιήστε το πατρόν που σας δίνουμε (πατήστε εδώ για εκτύπωση σε .pdf) και κόψτε και κολλήστε τα διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου από διάφορα χρώματα χαρτονιών. Μετά κολλήστε από χοντρό χαρτόνι δύο στηρίγματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, όπως στη φωτογραφία.

 

6. Κολλήστε το αυτοκινητάκι σας στο δρόμο και είστε έτοιμοι! Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλη διακόσμηση, όπως λουλουδάκια, ζωάκια, θάμνους ή και άλλα αυτοκίνητα με άλλο χρώμα!

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Αυγ. 2010