Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό λεωφορείο

Σχολικό λεωφορείο

Αυτή η κατασκευή μας βάζει στο κλίμα του σχολείου και είναι ένα σχολικό λεωφορείο που μπορείτε να φτιάξετε με εύκολα υλικά που έχετε στο σπίτι!

 

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

 

Υλικά

 

• Χάρτινο κουτί συσκευασίας (π.χ. από μπισκότα)

• Ένα ρολό από χαρτί υγείας

• Χαρτόνι (κίτρινο, λευκό)

• Χαρτόνι οντουλέ (καφέ)

• Μαρκαδόροι

• Κόλλα

• Ψαλίδι

 

 

1. Μαζέψτε τα υλικά σας και επιλέξτε ένα μακρόστενο κουτί συσκευασίας που σας εξυπηρετεί για το σχολικό. Τυλίξτε το κουτί με κίτρινο χαρτόνι σε όλες τις πλευρές, κολλώντας το.

 

2. Κόψτε το ρολό από το χαρτί υγείας σε ένα σημείο κατά μήκος, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Στη συνέχεια τσακίστε το, όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, ώστε να έχετε ένα ημικύκλιο, που θα είναι το σχήμα της ρόδας και το υπόλοιπο τμήμα, που θα κολληθεί στο κουτί.

 

3. Από το ρολό όπως το τσακίσατε παραπάνω, κόψτε 4 ίσα τμήματα για τις τέσσερεις ρόδες. Στη συνέχεια ζωγραφίστε τις με καφέ μαρκαδόρο και κολλήστε τις στα κατάλληλα σημεία στο σχολικό.

 

4. Σχεδιάστε και κόψτε από άσπρο χαρτί ή χαρτόνι τα παράθυρα του σχολικού σας, ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού που έχετε επιλέξει. Κολλήστε τα και μετά, για να είναι πιο όμορφα, μπορείτε να σχεδιάσετε το περίγραμμά τους με καφέ ή μαύρο μαρκαδόρο.

 

5. Σχεδιάστε και κόψτε από χαρτόνι ένα κομμάτι για ταμπέλα στο επάνω μέρος του σχολικού. Επίσης, Κόψτε ένα μικρό μακρόστενο κομμάτι από καφέ οντουλέ χαρτόνι και κολλήστε το μπροστά ως προφυλακτήρα. Κάντε το ίδιο και στο πίσω μέρος για τον πίσω προφυλακτήρα.

 

 

6. Τέλος, γράψτε στην ταμπέλα του τη λέξη ΣΧΟΛΙΚΟ και διακοσμήστε το γύρω γύρω  ζωγραφίζοντας μπροστά μάτια και στόμα και στο πλάι διάφορα σχέδια, όπως γράμματα, αριθμούς, αλλά και λουλούδια, μπαλόνια, πρόσωπα παιδιών στα παράθυρα ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

 

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημ/νία δημοσίευσης: 29 Αυγ. 2010