Αρχική σελίδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ο γάιδαρος και η ουρά του

Ο γάιδαρος και η ουρά του

Αυτό είναι ένα παλιό παιχνίδι, που μπορεί να σας χαρίσει άφθονο γέλιο! Θα διασκεδάσει πολύ τα παιδιά σε μια γιορτή, αλλά μπορείτε να το παίξετε και μόνη σας με το πιτσιρίκι σας. Ο σκοπός είναι να βάλετε την ουρά του γαιδάρου στη σωστή θέση, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο, αφού θα έχετε κλειστά μάτια! Συχνά, λοιπόν, η ουρά μπαίνει σε λάθος σημείο προκαλώντας το γέλιο.

 

Μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας τον γάιδαρο, από καφέ χαρτόνι. Σχεδιάστε το περίγραμμα του γαϊδάρου, αλλά χωρίς την ουρά του και κόψτε το. Σχεδιάστε και κόψτε την ουρά ξεχωριστά. Μπορείτε να κόψετε και τα διάφορα μέρη από χαρτόνι, όπως στη φωτογραφία, όπως οι οπλές, τα μάτια κτλ. Αν σας φαίνεται δύσκολο, ζωγραφίστε τα στοιχεία αυτά του  γαϊδάρου με μαρκαδόρο.


Με την ειδική κολλητική ουσία που μοιάζει με πλαστελίνη, κολλήστε τον γάιδαρο στον τοίχο. Βάλτε την κολλητική ουσία και στη βάση της ουράς. Τώρα, είστε έτοιμοι για να αρχίσετε το παιχνίδι. Ο παίκτης που έχει σειρά κλείνει τα μάτια του με ένα μαντήλι και κρατάει την ουρά στο χέρι του. Στέκεται μπροστά από τον γάιδαρο και οι υπόλοιποι τον βοηθούν να κάνει δύο στροφές γύρω από τον εαυτό του, για να είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσανατολιστεί. Τότε, βάζει την ουρά εκεί που πιστεύει ότι είναι η σωστή θέση της.

 

Θα δείτε πόσο θα γελάσουν τα παιδιά όταν η ουρά θα μπαίνει μια στο αυτί, μια στα πόδια του γαϊδάρου και… για να μην τα πολυλογούμε, σε διάφορες αστείες θέσεις! Φυσικά, όποιος βάλει την ουρά σωστά, κερδίζει!

 
Καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2010