Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Κρεμαστό με αυτοκινητάκια

Κρεμαστό με αυτοκινητάκια

Η κατασκευή αυτή είναι ένα όμορφο κρεμαστό διακοσμητικό για το αγορίστικο δωμάτιο. Είναι εύκολη και μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερα παιδιά, αν και σε ορισμένα σημεία η βοήθεια της μαμάς είναι απαραίτητη. Τα μικρότερα παιδάκια μπορούν, για παράδειγμα, να κολλούν τα μέρη του αυτοκινήτου που τους έχει κόψει η μαμά ή τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

 

 

Υλικά

• Χαρτί βελουτέ
• Χαρτόνι
• Κόλλα
• Ψαλίδι
• Μολύβι
• Χάρακας
• Κλωστή
• Πατρόν (κάντε κλικ εδώ για εκτύπωση)

 

1. Κόψτε μία λωρίδα βελουτέ χαρτί με διαστάσεις περίπου 35 x 5 εκ. και κολλήστε από πίσω ένα χαρτόνι ίδιων διαστάσεων, για να γίνει πιο σκληρό και σταθερό το χαρτί σας. Φτιάξτε μία στεφάνη και στερεώστε με συρραπτικό ή κόλλα.


2. Εκτυπώστε το πατρόν και κόψτε τα διάφορα τμήματα. Για τέσσερα αυτοκινητάκια διπλής όψης, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε 4 αυτοκινητάκια όψης Α και 4 αυτοκινητάκια όψης Β, επειδή το βελουτέ χαρτί δεν είναι διπλής όψης. Βάλτε το πατρόν Α1 πάνω σε γαλάζιο βελουτέ χαρτί, σχεδιάστε το περίγραμμα και στη συνέχεια κόψτε το. Έτσι θα εργαστείτε και με τα υπόλοιπα πατρόν. Συνολικά χρειάζεστε 4 περιγράμματα Α1 και 4 περιγράμματα Β1. Σε κίτρινο βελουτέ χαρτί σχεδιάστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, θα χρειαστείτε 4 παράθυρα Α2, 4 παράθυρα Α3, 4 παράθυρα Β2 και 4 παράθυρα Β3. Σε κόκκινο βελουτέ χαρτί σχεδιάστε 16 ρόδες Α4 και σε καφέ χαρτί σχεδιάστε 16 κύκλους Α5 για το εσωτερικό της ρόδας. Θα χρειαστείτε επίσης 4 σχέδια Α6 και 4 σχέδια Β6 για το μπροστινό κίτρινο φως και άλλα 4 σχέδια Α7  και 4 σχέδια Β7 για το πίσω κόκκινο φως. Αφού κόψετε όλα αυτά τα κομμάτια, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.


3. Κολλήστε την όψη Α1 με την όψη Β2 για να έχετε ένα αυτοκινητάκι διπλής όψης. Φτιάξτε έτσι και τα τέσσερα αυτοκινητάκια. Κολλήστε στην όψη Α1 που έχει κάθε αυτοκινητάκι τα αντίστοιχα παράθυρα, ρόδες, το εσωτερικό της ρόδας και τα φώτα για να προκύψει το σχήμα Α, όπως φαίνεται στο κάτω μέρος της σελίδας του πατρόν. Κάντε το αντίστοιχο στην όψη Β1, ώστε να προκύψει το σχήμα Β.


4. Ανοίξτε με αιχμηρό αντικείμενο τέσσερις τρύπες στο επάνω μέρος της στεφάνης και τέσσερεις τρύπες στο κάτω μέρος. Στις τρύπες του κάτω μέρους θα περάσετε τις κλωστές που θα κρεμαστούν τα αυτοκινητάκια. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε διάφορα μήκη. Κάντε αντίστοιχες τρύπες και στα αυτοκινητάκια. Στις τρύπες του επάνω μέρους θα περάσετε κλωστές, ώστε να κρεμαστεί από εκεί το διακοσμητικό σας. Μια καλή και εύκολη ιδέα είναι να στερεώσετε τις κλωστές αυτές σε έναν κρίκο για κλειδιά.

 

5. Το κρεμαστό για το αγορίστικο δωμάτιο είναι έτοιμο!

 

Σημείωση: Στην κατασκευή αυτή χρησιμοποιήσαμε βελουτέ χαρτί για πιο όμορφο αποτέλεσμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό χρωματιστό χαρτόνι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα θα είναι λίγο πιο απλά, επειδή το χαρτόνι είναι διπλής όψης. Μην ξεχνάτε ότι εμείς σας κάνουμε απλώς μια πρόταση, εσείς μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές, επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα και μπορείτε επίσης φτιάξετε μεγαλύτερη στεφάνη για να κρεμάσετε περισσότερα αυτοκινητάκια.

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Απριλίου 2010