Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Αυγοθήκες για πασχαλινά αυγά

Αυγοθήκες για πασχαλινά αυγά

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα πολύ όμορφες βάσεις - αυγοθήκες για τα πασχαλινά αυγά σας με αυτή την πασχαλινή κατασκευή και να τις διακοσμήσετε σύμφωνα με τη φαντασία σας!

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

                Υλικά

  • Χαρτόνι οντουλέ - κόκκινο, πράσινο, μπλε
  • Χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα
  • Χρωματιστά αφρώδη φύλλα
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Συρραπτικό

 

1. Κόψτε λωρίδες από το οντουλέ χαρτόνι, με διαστάσεις περίπου 15 επί 2,5  εκατοστά, κάθετα προς τις γραμμές του χαρτονιού. Τυλίξτε το και συρράψτε το, για να φτιάξετε έναν δακτύλιο που πάνω του θα στερεώσετε το αυγό.

 

2. Κόψτε μια λωρίδα από γκοφρέ χαρτί, τυλίξτε τη, πιέστε τη στο κέντρο και συρράψτε, για να φτιάξετε ένα φιογκάκι.

3. Κολλήστε ή συρράψτε στη βάση από οντουλέ χαρτόνι. Αν θέλετε, κολλήστε στο κέντρο κάτι, όπως ένα λουλουδάκι ή πούλιες ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

4. Η αυγοθήκη με φιογκάκι είναι έτοιμη!

5. Φτιάξτε αυτή την παραλλαγή για μια αυγοθήκη με λουλούδια. Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο το δαχτυλίδι. Μετά, με μικρά κομμάτια από γκοφρέ χαρτί φτιάξτε λουλουδάκια και κολλήστε τα. Στη μέση τους μπορείτε να κολλήσετε μικρά κίτρινα μπαλάκια από κίτρινο γκοφρέ χαρτί.

6. Μπορείτε, επίσης να φτιάξετε μια αυγοθήκη χρησιμοποιώντας αφρώδες υλικό. Για να διακοσμήσετε το δαχτυλίδι, κόψτε από φύλλα από αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα τουλίπες και φύλλα λουλουδιού στο πράσινο. Αν θέλετε, μπορείτε να εκτυπώσετε τα πατρόν τους εδώ σε .pdf . Κολλήστε τα γύρω γύρω στο δαχτυλίδι και η αυγοθήκη σας είναι έτοιμη.

 

Δείτε όλες τις αυγοθήκες με το πασχαλινό αυγό τους!

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 3 Απριλίου 2011