Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μηλοπιτάκια νηστήσιμα

Μηλοπιτάκια νηστήσιμα

Σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε πολύ νόστιμα νηστήσιμα μηλοπιτάκια - ένα νόστιμο γλυκό κέρασμα για όλες τις ώρες!

 

       Υλικά

 

     Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί (αρετσίνωτο)
  •  2 κουταλιές ζάχαρη
  • ½  κουταλάκι αλάτι

 

     Για τη γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ½ κούπα σταφίδες ξανθές
  • ½ κούπα καρύδια χοντροαλλεσμένα

  

Φτιάχνουμε τη ζύμη

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη ή στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι, ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.

 

Φτιάχνουμε τη γέμιση

1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα μήλα.

2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα μήλα και ρίχνουμε για να μη μαυρίσουν 2-3 σταγόνες λεμόνι. Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Τα γυρίζουμε όλα λίγο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά,  μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.

3. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

 

Φτιάχνουμε τα μηλοπιτάκια

1. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη για να γίνει μια στρογγυλή πίτα, βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη γέμιση, βρέχουμε τις άκρες της πίτας με λίγο νερό και διπλώνουμε. Πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλο στην ένωση.

2. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ή που έχουμε βουτυρώσει.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.

 

Σερβίρουμε αν θέλουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Απριλίου 2011 

Διαβάστε επίσης...