Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD Ο Κεραυνός Μακ Κουίν επιστρέφει!

Ο Κεραυνός Μακ Κουίν επιστρέφει!

Η Walt Disney Pictures και η Pixar Animation Studios παρουσιάζουν σε Disney Digital 3D την απολαυστική κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων «Αυτοκίνητα 2».

Αυτή τη φορά, το γραφικό «Μπουζί της Ωραίας Ελένης» δε θα είναι παρά η αφετηρία μιας αξέχαστης διαδρομής, γεμάτης απρόσμενες λακκούβες, επικίνδυνες παρακάμψεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες για τους αγαπημένους μας ήρωες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν σε δύο ηπείρους, θα συναναστραφούν με νέους απίθανους… τετράτροχους χαρακτήρες, θα συνεργαστούν με πολυμήχανους υπερκατασκόπους και θα βρεθούν στο στόχαστρο αδίστακτων κακοποιών. Κι όλα αυτά, χωρίς να βγάλουν στιγμή από το μυαλό τους πως πρωταρχικός τους στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Γκραν Πρι στην ιστορία, με αντιπάλους τα 10 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα στον κόσμο!

Ο Κεραυνός Μακουίν, το κόκκινο αγωνιστικό που κατέκτησε τις καρδιές των παιδιών στην πρώτη ταινία, βρίσκεται, κατόπιν παρότρυνσης του καλού του φίλου Μπάρμπα, αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση – τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο παρθενικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια σειρά από τρεις διαδοχικούς αγώνες ταχύτητας, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις ειδικών απαιτήσεων πίστες του πολύβουου Τόκιο, της κοσμοπολίτικης παραθαλάσσιας Ιταλικής πόλης Πόρτο Κόρσα και του αριστοκρατικού Λονδίνου, και σκοπός τους είναι να αναδείξουν το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο του πλανήτη! Όμως, το πρώτο αυτό υπερατλαντικό τους ταξίδι, επιφυλάσσει στον Κεραυνό και στον Μπάρμπα άφθονες εκπλήξεις, καθώς οι δυο τους θα βρεθούν αναπάντεχα μπλεγμένοι σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση εξάρθρωσης μιας διεθνούς σπείρας εγκληματιών.

 

Πλήθος από νέους χαρακτήρες!

Το team των τεχνικών της Pixar έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου οι πολλαπλοί νέοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στην ταινία, πέρα από εντυπωσιακά εμπνευσμένοι σε στυλ και προσωπικότητα, να είναι και όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότεροι του σκοπού που εξυπηρετούν, καθώς και της τοποθεσίας προέλευσής τους.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αποτελεί ο Φιν ΜακΣφαίρας. Ως εκλεκτός εκπρόσωπος των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, δε θα μπορούσε παρά να τον υποδύεται μια αστραφτερή, διαχρονικότατη AstonMartinDB5– το πλέον ξακουστό από τα οχήματα που χρησιμοποίησε στις ταινίες του ο… συνάδελφος Τζέιμς Μποντ. Αναμενόμενα, ως κορυφαίος υπερκατάσκοπος, ο ΜακΣφαίρας είναι εξοπλισμένος με ποικίλα μυστικά όπλα και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας: εμπρόσθιοι και οπίσθιοι γάντζοι στήριξης, εκτοξευτήρες ρουκετών και λαδιού, πτυσσόμενα οπλοπολυβόλα, ψηφιακή κάμερα παρακολούθησης, δυνατότητα καμουφλαρίσματος με φωνητική εντολή, ενσωματωμένοι πλωτήρες για αμφίβιες καταδιώξεις, ακόμη και λειτουργία υποβρύχιας διαφυγής!

Ξεχωριστή θέση στην απίθανη πινακοθήκη των χαρακτήρων που συναντάμε για πρώτη φορά στα «Αυτοκίνητα 2» κατέχουν, βεβαίως, και οι αντίπαλοι του Κεραυνού Μακουίν. Μια δεκάδα από αγωνιστικά αυτοκίνητα κάθε μάρκας, σχεδιασμού, δυνατοτήτων και, φυσικά, καταγωγής.

 

Σκηνικά εμπνευσμένα από… βουλκανιζατέρ

Η 12η κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία της Disney/Pixar, η έξοδος της οποίας στις αίθουσες συμπίπτει με τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυσή της εταιρείας, επιφυλάσσει πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους θεατές κάθε ηλικίας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πληθώρα των ειδικών εφέ, τα οποία, σύμφωνα με την παραγωγό Ντενίζ Ριμ, είναι τα περισσότερα που έχουμε δει ποτέ σε ταινία του studio. Ο λόγος για τις ευφάνταστες τροποποιήσεις που έχουν υποστεί διάφορα φημισμένα κτήρια, φυσικά τοπία αλλά και χώροι τους οποίους επισκέπτονται οι ήρωές μας κατά τη διάρκεια των περιπετειών τους ανά την υφήλιο, προκειμένου να καταστούν ασορτί με τον… «αυτοκινητοποιημένο» μικρόκοσμό τους.

Έτσι, οι χιονισμένες πλαγιές στο περίφημο ηφαιστειακό όρος Fujiτης Ιαπωνίας, ψηλότερη κορυφή της χώρας και μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες του πλανήτη, παραπέμπουν σε ίχνη από λάστιχα αυτοκινήτου, ενώ η γέφυρα Rainbowτου Τόκιο, μοιάζει να είναι κατασκευασμένη από… βαλβίδες, πλατίνες και ελατήρια!      

Στο Παρίσι, εξάλλου, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως οι διάφοροι πυργίσκοι στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων έχουν αντικατασταθεί από υπερμεγέθεις εξατμίσεις, ενώ ο Πύργος του Άιφελ έχει κορυφή που θυμίζει μπουζί του ’40 και βάση που μοιάζει με ακτινωτή ζάντα αυτοκινήτου περασμένων δεκαετιών.

 

Στους κινηματογράφους από τις 23 Ιουνίου 2011

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2011