Αρχική σελίδα ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ Smoothies με καλοκαιρινά φρούτα

Smoothies με καλοκαιρινά φρούτα

Ένας πολύχρωμος και γευστικός τρόπος για να ξεδιψάσετε εσείς και τα παιδιά το καλοκαίρι και ταυτόχρονα να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και γαλακτοκομικών. Δείτε τα λαχταριστά smoothies που σας προτείνουμε με καλοκαιρινά φρούτα.

Τα smoothies δεν είναι άλλο από πολτοποιημένα φρούτα σε διάφορους συνδυασμούς και με προσθήκη γάλακτος, γιαουρτιού ή και παγωτού. Φτιάχνονται πολύ εύκολα με πολύ σύντομη προετοιμασία και έχουν πηχτή υφή, που για να την αραιώσετε μπορείτε να προσθέσετε στο μπλέντερ λίγα παγάκια ή νερό. Σερβίρονται με χοντρό καλαμάκι σε ποτήρι, συνήθως κρύα.

 

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για να φτιάξετε λαχταριστά smoothies με τα φρούτα του καλοκαιριού!

 

Smoothie με ροδάκινα

Χτυπήστε για λίγο στο μπλέντερ 150 γρ. ξεφλουδισμένα ροδάκινα κομμένα στα τέσσερα και 50 γρ. γιαούρτι και 100 γρ. γάλα. Προσθέστε λίγα παγάκια και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει το μίγμα σας ομοιογενές. Σερβίρετε αμέσως ή κρυώστε το στο ψυγείο για λίγο με ένα χοντρό καλαμάκι.

 

Smoothie με φράουλες

Χτυπήστε στο μπλέντερ 5-6 καθαρισμένες φράουλες χωρίς κοτσάνι και μισή κούπα γάλα σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέστε 4-5 παγάκια και χτυπήστε ξανά σε υψηλή ταχύτητα. Ρίξτε ένα κουταλάκι λευκή ή καστανή ζάχαρη και χτυπήστε ξανά για λίγο.

 

Smoothie με πεπόνι, μπανάνα και παγωτό

Κόψτε δύο φέτες πεπόνι και μία μπανάνα σε κομμάτια. Ρίξτε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε μια μικρή μπάλα από παγωτό βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να αναμιχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2011