Παγωτό πεπόνι
Το πεπόνι είναι ένα πολύ δροσιστικό και χορταστικό φρούτο του καλοκαιριού. Γιατί να μην το απολαύσετε και σε μορφή παγωτού;
Υλικά
- 3 κούπες πεπόνι σε κομματάκια
- 3 αυγά ολόκληρα
- 3 κούπες γάλα
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
1. Ζεσταίνετε το γάλα και προσέχετε να μην βράσει! Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τη βανίλια και τη μία κούπα ζάχαρη. Αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα σας, προσθέστε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρά.
2. Ενώ αφήνετε το παραπάνω μίγμα σας να κρυώσει, χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ το πεπόνι μαζί με τη μισή κούπα ζάχαρη.
3. Αναμίξτε τα δύο μίγματα που φτιάξατε και ανακατέψτε ελαφρά με κουτάλι. Βάζετε το παγωτό σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Για να αποκτήσει καλύτερη υφή, σε μισή ώρα περίπου πιέστε ένα πιρούνι αρκετές φορές στο μίγμα. Επαναλάβετε για 3-4 φορές ξανά σε διαστήματα μισής ώρας.
Καλή όρεξη!
Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Ιουνίου 2011
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|