Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά 5 μικρά μυστικά της καλοκαιρινής δίαιτας

5 μικρά μυστικά της καλοκαιρινής δίαιτας

Το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερη εποχή και διατροφικά, αφού η ζέστη και οι συνθήκες απαιτούν ενέργεια, ενυδάτωση, σωστή θρέψη και λεπτή σιλουέτα! Υπάρχουν 5 μυστικά που, εάν τα ακολουθήσετε, θα εξασφαλίσετε όλα αυτά για τον οργανισμό, τη διάθεση και την ομορφιά σας και πολύ πιθανό να σας βρει το φθινόπωρο με ανανεωμένη εμφάνιση και λιγότερα κιλά στη ζυγαριά!

 

Άφθονο νερό!

Η πρώτη σας επιλογή για να ξεδιψάσετε είναι πάντοτε το δροσερό νερό! Με το 60% του οργανισμού σας να αποτελείται από νερό, χρειάζεστε συχνό ανεφοδιασμό για να εξασφαλίσετε στο σώμα σας επαρκή ενυδάτωση το καλοκαίρι. Έχετε πάντοτε μαζί σας ένα μπουκαλάκι και πίνετε λίγες γουλιές, ακόμη κι αν δεν νιώθετε έντονη δίψα.

 

Δροσερά φρούτα και χυμοί

Η επόμενη επιλογή σας για να ξεδιψάσετε είναι τα δροσερά καλοκαιρινά φρούτα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά και σάκχαρα για ενέργεια, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

 

Αποφεύγετε καφεϊνούχα ροφήματα, αναψυκτικά με ανθρακικό, αλκοόλ και ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Η καφεΐνη και το αλκοόλ στην πραγματικότητα αφυδατώνουν τον οργανισμό, αποβάλλοντας τα υγρά μέσω εκκρίσεων, κάτι που δεν θέλετε να συμβαίνει το καλοκαίρι. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης επίσης «μπλοκάρει» την ενυδάτωση του οργανισμού. Εσείς, αντίθετα, θέλετε ενυδάτωση και κάποιο εύπεπτο και άμεσα απορροφήσιμο ρόφημα, όπως χυμοί φρούτων και νερό.

 

Περιορίστε το λίπος, τα τηγανιτά και τα καυτερά μπαχαρικά

Το λίπος και τα τηγανητά φαγητά επιβαρύνουν αρκετά την πέψη. Στις υψηλές θερμοκρασίες είναι προτιμότερο να τρώτε κάτι εύπεπτο και δροσιστικό.

 

Μικρά και συχνά γεύματα

Τα μικρά, ελαφριά και συχνά γεύματα είναι η καλύτερη διατροφική συνήθεια για το καλοκαίρι, αφού έτσι θα έχετε συνεχώς ενέργεια και ταυτόχρονα ελαφρύ στομάχι, για να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα έντονης δραστηριότητας, όπως τα μπάνια στη θάλασσα και η καλοκαιρινή διασκέδαση!

 

Διαβάστε επίσης...