Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Φτιάξτε το Ημερολόγιο των διακοπών σας

Φτιάξτε το Ημερολόγιο των διακοπών σας

Μια όμορφη δραστηριότητα που θα απασχολήσει ευχάριστα τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να θυμούνται τις διακοπές τους για όλο το χειμώνα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, είναι ένα «ημερολόγιο διακοπών»!

Τι χρειάζεστε

Αγοράστε ένα μεγάλο τετράδιο- σημειωματάριο με λευκά φύλλα ή ακόμα καλύτερα με φύλλα από ανακυκλωμένο χαρτί. Πάρτε μαρκαδόρους, στυλό, μολύβια και φωτογραφική μηχανή και είστε έτοιμοι!

Το κάθε παιδί σας μπορεί να φτιάξει αν θέλει το δικό του ημερολόγιο διακοπών ή αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί ένα οικογενειακό ημερολόγιο!

 

Πώς θα το φτιάξετε;

Πολύ εύκολα! Θα είναι ένα ημερολόγιο με λίγο κείμενο, πολλή ζωγραφική και κολλάζ!

Ξεκινήστε γράφοντας για το ταξίδι σας, πότε ξεκινήσατε, ποιός είναι ο προορισμός σας και κολλήστε φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία ή κόλλα. Μπορείτε να κολλήσετε και τα εισιτήριά σας!

Καθησυχάστε τα παιδιά σας ότι δεν χρειάζεται να γράψουν πολλά (καμία σχέση με την έκθεση στο σχολείο!) αλλά απλώς να γράψουν ημερομηνίες, τοποθεσίες και αν κάτι τους έκανε εντύπωση. Μπορούν να κολλούν αναμνηστικά, φωτογραφίες ή να ζωγραφίζουν και να αποτυπώνουν όσα είδαν και επισκέφτηκαν.

Μπορούν επίσης να κολλήσουν φύλλα από δέντρα που συνάντησαν ή ένα παράξενο λουλούδι.

Μέσα θα γράψουν τις εντυπώσεις τους, τις αναμνήσεις τους, θα βάλουν φωτογραφίες της οικογένειας και νέων φίλων! Μπορούν να σημειώσουν τη διεύθυνση των νέων φίλων που γνώρισαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές για να κρατήσουν αλληλογραφία!

 

Έτσι θα απασχοληθούν όμορφα τα παιδιά τις καλοκαιρινές βραδιές, αλλά θα έχετε και ένα υπέροχο αναμνηστικό των διακοπών σας που τα παιδιά μπορεί να το κοιτάζουν για πολλά χρόνια αργότερα!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Ιουλίου 2011