Αρχική σελίδα Οικογένεια Ταξίδι & Διακοπές Καλοκαιρινές διακοπές - πολύτιμος χρόνος για την οικογένεια

Καλοκαιρινές διακοπές - πολύτιμος χρόνος για την οικογένεια

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα ο χρόνος των διακοπών μας είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να «παγώσουμε» λίγο το χρόνο, τις έγνοιες και να επικοινωνήσουμε και να χαρούμε περισσότερο με τα μέλη της οικογένειάς μας.

Γονείς χωρίς υποχρεώσεις στη δουλειά και παιδιά χωρίς σχολείο δεν μπορεί παρά να σημαίνει αρκετό κοινό χρόνο, επικοινωνία και χαλάρωση! Μέσα σε όλη τη χρονιά, αυτή ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία να περάσετε ολόκληρα 24ωρα με τα παιδιά και το σύντροφό σας και να τους ζήσετε σε ξεχωριστές, αλλά και σε πολύ απλές στιγμές. 

Ίσως παρατηρήσετε ότι τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς να το καταλάβετε, ίσως δείτε στοιχεία τους που δεν είχατε παρατηρήσει ή πτυχές του χαρακτήρα τους που δεν γνωρίζατε! Μην εκπλαγείτε εάν συμβεί το ίδιο και με τον σύντροφό σας! Δεν είναι παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι η σύγχρονη πραγματικότητα είναι πολύ απαιτητική και σημαίνει πολύ χρόνο έξω από το σπίτι και την οικογένεια, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς.

Αντί να περνάτε το χρόνο σας καθισμένοι σε ένα γραφείο ή πίσω από ένα τιμόνι και τα παιδιά αντί να βρίσκονται καθισμένα σε ένα θρανίο ή να τρέχουν στα μαθήματα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, έχετε την ευκαιρία να καθίσετε ο ένας δίπλα στον άλλο και να κοιταχτείτε και να επικοινωνήσετε και φυσικά… να διασκεδάσετε! Αντί να τρώτε βιαστικά σχεδόν όρθιοι το γεύμα σας ή να πίνετε με γρήγορες γουλιές έναν καφέ για το πρωινό σας, καθίστε ήρεμα και απολαύστε το φαγητό σας παρέα με την οικογένειά σας.

Απολαύστε τα νάζια, τις φωνές, τα γέλια, ακόμα και τις μικρές γκρίνιες των παιδιών και απολαύστε τα τώρα που τα έχετε κοντά σας μέρα και νύχτα!

Εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε τις ημέρες των διακοπών σας για να «γνωρίσετε» ξανά την οικογένειά σας, για να συντονιστείτε ξανά όλοι μαζί, για να χαρείτε την παρέα ο ένας του άλλου. Γεμίστε τις οικογενειακές και τις προσωπικές σας «μπαταρίες» και επενδύστε στις σχέσεις σας για τον χειμώνα που έρχεται.

 

Καλές και όμορφες διακοπές!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2011

Διαβάστε επίσης...