Αρχική σελίδα Οικογένεια Ταξίδι & Διακοπές Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με το μωράκι σας

Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με το μωράκι σας

Οι πρώτες διακοπές με το μωράκι σας είναι γεγονός! Το μικρό σας πλασματάκι είναι μικρότερο του 1 έτους και θα πάει τις πρώτες του διακοπούλες! Διαβάστε μικρές συμβουλές για να είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας ξεκούραστες και απολαυστικές τόσο για εκείνο όσο και για εσάς!

Πιθανότατα έχετε ως τώρα γνωρίσει αρκετά τον χαρακτήρα του μωρού σας. Ξέρετε πόσο εύκολα ή δύσκολα ακολουθεί τις ρουτίνες και πόσο ομαλά δέχεται τις αλλαγές. Έχετε υπόψη σας ότι κάθε μωρό, ακόμη και το «εύκολο» μωρό, μπορεί να αναστατωθεί από την αλλαγή που σημαίνουν οι διακοπές, δηλαδή νέος χώρος, νέο κρεβάτι, νέα πρόσωπα. Ίσως, επίσης, είστε λίγο αγχωμένοι για το πώς θα είναι φέτος οι διακοπές σας. 

Σίγουρα, φέτος οι διακοπές σας θα είναι διαφορετικές και θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τους ρυθμούς και τις ιδιαίτερες ανάγκες και ιδιαιτερότητες ενός μωρού. Με μια αμοιβαία προσαρμογή, όμως, οι διακοπές αυτές θα είναι σίγουρα όμορφες και ξεχωριστές.

Εάν ξέρετε πως ήδη το μωρό σας είναι δύσκολο στις αλλαγές, φροντίστε να οργανώσετε διακοπές που να σέβονται τη δυσκολία του, με όσο το δυνατό λιγότερες ανάγκες προσαρμογής (τουλάχιστον για φέτος!). Αλλά, ακόμη κι αν το μωρό σας είναι γενικά ευπροσάρμοστο, μη θεωρείτε απίθανο να αναστατωθεί από ένα εντελώς πρωτόγνωρο ταξίδι, τον πολύ κόσμο ή το νέο δωμάτιο στο οποίο θα πρέπει να κοιμηθεί.

 

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη επιλογή και θυμηθείτε πως θα πρέπει να είστε ευέλικτοι. Δείτε μερικές συμβουλές για να γίνει η προσαρμογή του μωρού σας καλύτερη στις νέες συνθήκες των διακοπών!

 

Ακολουθήστε όσο μπορείτε τις γνωστές ρουτίνες. Ακολουθήστε όσο είναι δυνατό τις ώρες του ύπνου και φαγητού που είχατε και στο σπίτι. Επίσης, καλύτερα να μην δοκιμάσετε να του δώσετε πολλά νέα φαγητά που δεν έχει συνηθίσει.

Κάντε τις εξορμήσεις σας μετά τους ύπνους του μωρού, όταν είναι ξεκούραστο. Μην αγνοείτε τα σημάδια κούρασης, για να γλυτώσετε τον εκνευρισμό του μωρού και ίσως πολλή γκρίνια.

Μην ξεχάσετε τα αγαπημένα του αντικείμενα ή κουκλάκια. Θα το βοηθήσουν να νιώθει πως είναι κοντά του κάτι οικείο και αγαπητό.

Θυμηθείτε ότι το μωρό ίσως χρειαστεί αρκετές ημέρες να προσαρμοστεί. Εάν οι διακοπές σας είναι μόνο για 6-7 ημέρες, ίσως μόλις προσαρμοστεί το μωρό σας και αρχίσετε όλοι να περνάτε καλά, θα πρέπει να φύγετε! Ένα καλό διάστημα διακοπών, εάν είναι πρακτικά δυνατό, είναι 12-15 μέρες.

Επιλέξτε έναν κοντινό προορισμό. Φέτος δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε πολύ μακριά. Διαλέξτε έναν προορισμό το πολύ 3-4 ώρες μακριά από το σπίτι σας κι έτσι θα έχετε ένα σχετικά σύντομο ταξίδι και θα μπορείτε να επιστρέψετε εάν το επιβάλει η απρόβλεπτη διάθεση του μωρού σας, ο κακός καιρός ή μια αρρώστια του.

 

Καλές διακοπές!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2011

Διαβάστε επίσης...