Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Σολωμός στη σχάρα με σως από κόλιαντρο

Σολωμός στη σχάρα με σως από κόλιαντρο

Ο σολωμός είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό ψάρι, που μπορείτε να το γευτείτε με τη σως που σας προτείνουμε για διαφορετική γεύση.

 

             Υλικά για 4 μερίδες

  • 600-800 γρ. φιλέτο σολωμού
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανός
  • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • μισό κουταλάκιαλάτι
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • 2 λευκό ξύδι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

 

1. Πλύνετε καλά το σολωμό και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Περάστε πάνω του λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε για λίγα λεπτά, όσο προθερμαίνετε τη σχάρα.

 

2. Βάλτε το σολωμό στη σχάρα που έχετε προθερμάνει σε μέτρια θερμοκρασία και ψήστε και από τις δύο πλευρές.

 

3. Ετοιμάστε τη σως σάλτσα βάζοντας στο μπλέντερ το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιαντρο ή το μαϊντανό, την πιπεριά και το αλάτι. Αφού γίνει αναμιχθούν καλά τα υλικά σας, προσθέστε το ξύδι και ανακατέψτε ξανά για λίγο. Προσθέστε τη μισή κούπα ελαιόλαδο και αναμίξτε ξανά.

 

Σερβίρετε το σολωμό που πάνω του θα περιχύσετε λίγη ποσότητα από τη σως και αν θέλετε συνοδέψτε με πουρέ και ψιλοκομμένες ντομάτες.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 27 Ιουλίου 2011