Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Συνεχίστε τη γυμναστική σας με τη ζέστη

Συνεχίστε τη γυμναστική σας με τη ζέστη

Εάν είστε ο τύπος που αθλείται  όλο το χειμώνα, θα θέλετε να συνεχίσετε και τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Μπορείτε, απλώς θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα και ίσως να κάνετε μικρές αλλαγές στον τρόπο και την ένταση που γυμνάζεστε.

 

Ενυδάτωση

Ο οργανισμός σας θα χρειαστεί πολύ περισσότερο νερό τις ζεστές ημέρες, οπότε προμηθευτείτε αρκετό δροσερό νερό για να πίνετε σε διαστήματα όσο αθλείστε και πιείτε αρκετό μετά το τέλος της άσκησής σας.

 

Σωστό timing!

Εάν σας άρεσε να τρέχετε στο κοντινό πάρκο νωρίς το απογευματάκι, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αλλάξτε την ώρα που γυμνάζεστε και προτιμήστε ιδανικά νωρίς το πρωί ή αργά το βραδάκι.

 

Επιλέξτε άλλο είδος γυμναστικής

Το καλοκαίρι είναι μια ιδανική περίοδος για να δοκιμάσετε και άλλα είδη γυμναστικής, που θα ενεργοποιήσουν διαφορετικά το σώμα σας από ό,τι έχει συνηθίσει. Το κολύμπι είναι φυσικά η καλύτερη και πιο δροσερή επιλογή! Είτε στη θάλασσα, είτε σε πισίνα, 30 λεπτά κολύμβησης ή άσκησης αντιστάσεων στο νερό είναι μια πλήρης προπόνηση και αποφεύγετε όλους τους κινδύνους και τις ενοχλήσεις της ζέστης.

Μια άλλη λύση είναι ασκήσεις σε εσωτερικό χώρο ή σε γυμναστήριο, όπου υπάρχει κλιματισμός.

 

Βοηθήστε το σώμα να προσαρμοστεί

Όταν ζεστάνει ο καιρός, βοηθήστε το σώμα σας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν τρέχατε έξω για 30 λεπτά, τρέξτε λιγότερο και συμπληρώστε τη γυμναστική σας με πιο ήπιες ασκήσεις. Ακόμη κι αν δεν ανεβάζετε την ένταση της άσκησής σας, το σώμα καταπονείται περισσότερο με τη ζέστη και είναι σαν να ανεβαίνετε επίπεδο δυσκολίας.

 

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Μη διστάσετε να αφήσετε μια προπόνηση να χαθεί εξαιτίας της ζέστης. Τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη, αλλά και αυξημένη υγρασία, το σώμα σας θα καταπονείται πολύ στη γυμναστική, ακόμη κι αν η έντασή σας δεν είναι μεγάλη. Καλύτερα να αλλάξετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας ή να χάσετε μια προπόνηση, παρά να ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας και να χάσετε τις επόμενες ημέρες αναρρώνοντας. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία σας.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2011