Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Κεφτέδες με τόνο

Κεφτέδες με τόνο

Οι κεφτέδες είναι αγαπημένο φαγητό ή μεζές και αυτή η συνταγή σας δείχνει πώς να φτιάξετε κεφτέδες με βασικό συστατικό τον τόνο, εύκολα και γρήγορα!

 

Υλικά για περίπου 4-6 κεφτέδες 

  • 350 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 1/2 κούπα ψωμί ψίχα
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι, μικρή ποσότητα
  • λίγο αλεύρι

 

1. Αφαιρέστε τον τόνο από την κονσέρβα και στραγγίξτε ώστε να φύγουν τα υγρά.  Μουσκέψτε το ψωμί και στραγγίξτε το κι αυτό.

2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίξτε τον τόνο, το ψωμί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το αβγό, το χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μίγμα. Εάν σας είναι πολύ στεγνό, προσθέστε μία κουταλιά νερό και ανακατέψτε ξανά.

3. Σχηματίστε τους κεφτέδες. Μπορείτε για να είναι πιο αφράτοι, να τους αφήσετε μία ώρα να «σταθούν» πριν τους τηγανίσετε.

4. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίστε τους κεφτέδες αφού τους αλευρώσετε λίγο, περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2011