«Περνούν εικόνες απ’ τα μάτια μου…» - παραμύθια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ζωντανεύουν τα παραμύθια; Θα το ανακαλύψετε στο νέο πρόγραμμα με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, με αφήγηση και τραγούδι κάθε Κυριακή από τις 16 Οκτωβρίου.

Τα παλιά παραμύθια «ανακάλυψαν» την επιστημονική φαντασία, τα ρομπότ, τα αστροταξίδια και τους... εξω – γήινους, τη μυστική ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τους υπερ – ήρωες, τις καταπληκτικές περιπέτειες,!!!

Τι έκαναν οι άνθρωποι  πριν από την εφεύρεση του κινηματογράφου; Ποιος έφτιαχνε γι’ αυτούς υπέροχες εικόνες για να τους κάνει να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν; Και πως μάθαιναν για μακρινούς τόπους, για πλάσματα αλλόκοτα, για εξωτικές συνήθειες χωρίς τα… ντοκιμαντέρ;;;

Μήπως κάποτε λοιπόν όλα αυτά τα έκαναν οι Παραμυθάδες;

Μια επιτυχημένη αφήγηση χρειάζεται ότι περίπου και μια καλή ταινία:  «σενάριο», «σκηνοθεσία», ώστε ο αφηγητής να «ζωντανεύει» το αφήγημα, σωστό «σκηνικό», έστω κι αν αυτό ήταν κάποτε μια φωτιά σε ένα τζάκι, και βέβαια… εικόνα.

Μόνο που στην περίπτωση της αφήγησης, την εικόνα τη δημιουργεί ο παραμυθάς. Και τη δημιουργεί με κύριο εργαλείο τη γλώσσα και τη φωνή του.

Κάποτε οι άνθρωποι έφτιαχναν τις δικές τους «ταινίες» με τα μάτια της φαντασίας τους!

Με λιτά και ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, παραδοσιακές αλλά  και πρωτότυπες ιστορίες, η Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει τις αφηγήσεις της για όλες τις ηλικίες.

  • Θα παρακολουθήσετε κάθε φορά διαφορετικές ιστορίες και κάθε μήνα διαφορετική θεματολογία.
  • Πρωτότυπη ιδέα, διασκευή κειμένων, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

 

Πληροφορίες

Ημέρα & ώρα: κάθε Κυριακή στις 12.30 μ.μ., από 16 Οκτωβρίου

Χώρος: ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, www.mcf.gr

Πληροφορίες & Κρατήσεις στο τηλ. 210 3418550 

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια: €8, Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): €6

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά).

Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας

 

Λίγα λόγια για τη Σάσα Βούλγαρη

Η Σάσα Βούλγαρη είναι ψυχοπαιδαγωγός, με ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα απασχόλησης παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο. Είναι γνωστή από την μακριά ενασχόλησή της με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης. Ανήκει στους πρωτεργάτες της νεο – αφήγησης, με διαρκή επαγγελματική παρουσία από το 1993 και με κοινό που την ακολουθεί στις αφηγήσεις της.

Με τη σταθερή της παρουσία και το σχεδιασμό διαθεματικών προγραμμάτων έχει καθιερώσει τις αφηγήσεις σε μουσειακούς χώρους.

Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται τα μουσεία: Λαικής Τέχνης, Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κυκλαδικής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης, τα Ιδρύματα: Κακογιάννη, Κατακουζηνού, Μείζονος Ελληνισμού, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Κολέγιο Αθηνών, τα θέατρα Μεταξουργείο και Φούρνος και πολλές πανεπιστημιακές και εκπαιδευτικές σχολές και πολιτιστικοί χώροι.

Πληροφορίες: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, τηλ. 210 9572613, 6972 261037, sassa­ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 7 Οκτωβρίου 2011