Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Ζεστή, πηχτή και γευστική σούπα με μανιτάρια για ένα ζεστό γεύμα τις κρύες βραδιές!

 

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα ή σε φέτες
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές ασκαλώνια ή κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κούπα ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε τα ασκαλώνια σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και γυρίστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά.

2. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το κορν φλάουρ, την κρέμα και το ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά.

3. Σερβίρετε ζεστή προσθέτοντας στο πιάτο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Οκτωβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...