Αρχική σελίδα Παλαιότερα Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερώνει την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας το επίσημο site του Συλλόγου www.hamogelo.gr καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.

Στις δύσκολες αυτές ημέρες, τα παιδιά που αποτελούν την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και την πιο ελπιδοφόρα και πολύτιμη, το Χαμόγελο του Παιδιού θέλει να μας θυμίσει ότι μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Στο κομμάτι της παιδικής κακοποίησης, πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται ένα παιδί που έχει βιώσει, στην πιο καθοριστική περίοδο της ζωής του, την πιο άγρια και βάναυση πλευρά της. Ωστόσο, υπάρχει λύση για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης κάθε μορφής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω πληθώρας δράσεων, έχει καταφέρει να επιστρέψει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Μερικές από τις σημαντικές δράσεις είναι:

Τα παραπάνω δεν θα είναι ποτέ αρκετά όσο οι επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης και δυστυχώς οι υφιστάμενες δομές πρόνοιας δεν επαρκούν. Το Χαμόγελο του Παιδιού καλεί όλους να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν, ώστε κανένα παιδί να μην υποστεί ξανά οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2011