Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Μοσχάρι και πατάτες στο φούρνο

Μοσχάρι και πατάτες στο φούρνο

Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη εκδοχή για να ετοιμάσετε ένα γεύμα με μοσχαρίσιο φιλέτο και πατάτες στο φούρνο.

 

      Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα μοσχάρι περίπου 180 γρ. το καθένα με πάχος 2 εκ.
  • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 2
  • 500 γρ. τοματοχυμός (1 κουτί)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • λίγο πιπέρι

 

1. Αρχικά, αλευρώστε τα φιλέτα μοσχαριού. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίστε λίγο το κρεμμύδι και μετά σωτάρετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν.

 

2. Προσθέστε τις πατάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε για πολύ λίγο και απλώστε όλο το μίγμα σε ένα πιρέξ.

 

3. Ρίξτε από πάνω το χυμό ντομάτας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...