Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας

Ποιός δεν αγαπάει αυτό το νόστιμο σοκολατένιο γλυκό που δε θέλει ούτε ψήσιμο!

 

                Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου «πτι μπερ»
  • 60 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι λικέρ

 

1. Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα με το χέρι. Μπορείτε εκτός από «πτι μπερ» να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα ολικής άλεσης ή τα αγαπημένα σας μπισκότα.

2. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

3. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέστε τη στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το κι αυτό στο μίγμα. Προσθέστε και το λικέρ.

4. Ρίχνετε λίγο-λίγο στο μίγμα τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά, ώστε να ανακατευτούν στο μίγμα, αλλά να μη σπάσουν περισσότερο. Μπορείτε να ανακατέψετε με κουτάλι και όχι στο μίξερ.

5. Σχηματίστε ένα συμπαγές ρολό πάνω σε ταψί που είναι βουτυρωμένο ή έχει αντικολλητικό χαρτί. Μπορείτε, εναλλακτικά, να το στρώσετε σε στρογγυλό ταψί, επίσης βουτυρωμένο ή με αντικολλητικό.

6. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 2  ώρες πριν σερβίρετε.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάστε επίσης...