Αρχική σελίδα Χριστουγεννιάτικα Δώρα & Βιβλία Ιδέες για να τυλίξετε όμορφα δώρα!

Ιδέες για να τυλίξετε όμορφα δώρα!

Στις γιορτές, η ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι από τις πιο όμορφες στιγμές. Σίγουρα το ίδιο το δώρο έχει μεγάλη σημασία, όμως ένα όμορφο περιτύλιγμα πάντα κλέβει την παράσταση, ιδιαίτερα όταν το δώρο θα μείνει για μέρες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Δείτε πώς να τυλίξετε με όμορφο και πρωτότυπο τρόπο τα δώρα σας και να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους!

Παρακάτω θα βρείτε τις ιδέες μας για το τύλιγμα των δώρων σας, για το χαρτί περιτυλίγματος, για κορδέλες και για τη διακόσμησή τους! Σκεφτείτε ποιός είναι ο αποδέκτης του δώρου, αλλά και ποιός το χαρίζει και φτιάξτε κάτι που ταιριάζει σε εσάς που το προσφέρετε, αλλά και σε εκείνον που θα το δεχτεί, ώστε να αρχίσει να απολαμβάνει το δώρο πριν καν το ανοίξει!!!

 

  • Τι ομορφότερο από μια ζωγραφιά των παιδιών; Χρησιμοποιήστε τη ως χαρτί περιτυλίγματος! Ή τυλίξτε κανονικά το δώρο με λευκό χαρτί και δώστε το πακέτο στα παιδιά να το ζωγραφίσουν!
  • Ζωγραφίστε στο κουτί του δώρου ένα πρόσωπο!!  Κολλήστε μαλλιά, φτιάξτε μάτια, στόμα, μύτη!
  • Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ένας εκτυπωτής! Εκτυπώστε μια όμορφη εικόνα ή σχέδιο που σας αρέσει και κάντε το χαρτί περιτυλίγματος!
  • Για μικρά δωράκια, μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ οικονομικά πουγκάκια από οργάντζα σε διάφορα χρώματα.
  • Τολμήστε το! Χρησιμοποιήστε απλό λευκό χαρτί, αλλά εντυπωσιάστε με μια κορδέλα με έντονο χρώμα, όπως κόκκινο, βιολετί, μπλε κ.α.
  • Άλλες πρωτότυπεςιδέες για χαρτί περιτυλίγματος: φύλλα από περιοδικά, κόμικς, βιβλία, αλουμινόχαρτο, παλιοί χάρτες, παρτιτούρες μουσικής, ταπετσαρία κ.α.
  • Δώστε έναν πιο οικολογικό τόνο με καφέ χαρτί συσκευασίας και σπάγκο αντί για κορδέλα. Για όμορφη διακόσμηση, στις ελεύθερες άκρες του σπάγκου μπορείτε να δέσετε ξυλάκια κανέλας ή να τα κολλήσετε πάνω στο κουτί με κόλλα σιλικόνης. Μπορείτε, επίσης, να κολλήσετε ψημένες φέτες από πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και φυσικό.
  • Πρωτότυπες ιδέες  για διακοσμητικά που μπορείτε να κολλήσετε στα πακέτα σας: καραμέλες, γλυφιτζούρια, ξυλάκια κανέλας, φιογκάκια, πον-πον, μακαρόνια φιογκάκια, παιχνιδάκια, κουμπιά, χάντρες, αληθινά φύλλα, κλαδάκια, λουλούδια, κουδουνάκια, μικρά κουκουναράκια κ.α. Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε μόνοι σας με πηλό όποιο αντικείμενο θέλετε!
  • Πρωτότυπες ιδέες αντί για κορδέλα: κορδόνι παπουτσιών, σκοινί, σπάγκος, σερπαντίνα, τούλι κ.α.
  • Τυλίξτε το δώρο σαν μπουμπουνιέρα, κανονικά με το χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλα!
  • Αντί για χαρτί, χρησιμοποιήστε ύφασμα! Μπορεί να είναι ένα ύφασμα με χαρούμενα σχέδια, μια παλιά κουρτίνα, λινάτσα ή οτιδήποτε άλλο! Η αίσθησή του θα είναι πολύ ξεχωριστή! Δοκιμάστε, επίσης, χρωματιστή τσόχα!
  • Τα παιδικά δώρα μπορούν να ομορφύνουν στη στιγμή με αυτοκόλλητα με αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ακόμη κι αν έχουν μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος.
  • Θέλετε κάτι ακόμη πιο πρωτότυπο; Αν έχετε χρόνο και διάθεση ή το πρόσωπο που θα χαρίσετε το δώρο είναι πολύ ξεχωριστό για εσάς, ίσως σκεφτείτε να διαθέσετε λίγο χρόνο για να φτιάξετε ένα πλεκτό πουγκί ή «σκουφάκι» και μέσα να βάλετε το δώρο σας!
  • Θέλετε ένα διάφανο περιτύλιγμα; Βάλτε το δώρο μέσα σε ένα βάζο για να φαίνεται και διακοσμήστε όμορφα με κορδέλες και φιόγκους το καπάκι!
  • Για μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος ή λευκό ή καφέ χαρτί συσκευασίας, μπορείτε να βάλετε επάνω σφραγιδούλες!
  • Η πιο εκκεντρική ιδέα που σκεφτήκαμε: τυλίξτε το πακέτο αντί για κορδέλα με λαμπάκια που αναβοσβήνουν (με μπαταρία)!!!

Εάν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε με το τύλιγμα, μην ξεχνάτε την επιλογή των έτοιμων κουτιών, που υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και χρώματα, απλώς κοστίζουν περισσότερο. Υπάρχουν, επίσης, οι πιο οικονομικές τσάντες δώρου.

 

Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε ότι το χαρτί περιτυλίγματος είναι για εσάς ένας καμβάς, στον οποίο μπορείτε να αφήσετε όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας να δράσουν! Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και θα αφήσει πολύ ευχαριστημένους τόσο τους αγαπημένους σας, όσο και εσάς τους ίδιους!

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Δεκεμβρίου 2011