Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD Στρουμφάκια - Η ταινία

Στρουμφάκια - Η ταινία

altΌταν ο κακός μάγος Δρακουμέλ ανακαλύπτει το Στουμφοχωριό, τα Στρουμφάκια, προσπαθώντας να ξεφύγουν, βρίσκονται κατά λάθος απ’ το μαγικό τους κόσμο στο δικό μας και… προσγειώνονται στη μέση του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη! 

Με ύψος όσο τρία μήλα και παγιδευμένα στη Νέα Υόρκη (Big Apple), τα αξιολάτρευτα μπλε πλασματάκια ψάχνουν το δρόμο της επιστροφής, προτού τα ξαναβρεί ο πανούργος Δρακουμέλ. Η πραγματική περιπέτεια για τα Στρουμφάκια  μόλις ξεκίνησε!

Μια απολαυστική περιπέτεια που συνδυάζει πανέξυπνα το ψηφιακό animation με το live action, σε σκηνοθεσία του εξπέρ στο είδος της οικογενειακής κωμωδίας Ράζα Γκόσνελ "‘Scooby-Doo", "Beverly Hills Chihuahua", "Home Alone 3", "Δε Με Φίλησαν Ποτέ").

Τις φωνές τους στα αξιαγάπητα πλασματάκια με τα απίθανα στρουμφο-καμώματά τους,  δανείζουν, μεταξύ άλλων,  ο Τζόναθαν Γουίντερς, ο Άντον Γέλτσιν, ο Άλαν Κάμινγκ, και η Καλιφορνέζα pop star Κέιτι Πέρι σε πρώτη κινηματογραφική «εμφάνιση», ως η ναζιάρα Στρουμφίτα!

Στην ελληνική μεταγλωττισμένη βερσιόν ακούγονται οι Θανάσης Κουρλάμπας, Πέτρος Δαμούλης, Σίσσυ Χρηστίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Κώστας Δαρλάσης, Φώτης Πετρίδης, κ.α.

Πρωταγωνιστούν: Χανκ Αζάρια, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέιμα Μέις και Σοφία Βεργκάρα.

Σκηνοθεσία: Ραζαγκοσνελ (Beverly Hills Chihuahua’, ‘Scooby-Doo’, ‘Yours, Mine & Ours’, ‘Home Alone 3’)

 

Τρελαίνεστε για τα Στρουμφάκια; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

alt• Η κινηματογραφική  ταινία φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα του διεθνούς box-office, με πάνω από 560 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις και προς το παρόν πρόκειται για την πιο επιτυχημένη φετινή ταινία που δεν αποτελεί sequel. Σε 12 εβδομάδες προβολής, βρίσκεται στην κορυφή του εγχώριου box-officeγια την τρέχουσα σεζόν, έχοντας ξεπεράσει τα 280.000 εισιτήρια.

• Τα Στρουμφάκια γεννήθηκαν το 1958, μέσα από το πενάκι του Βέλγου κομίστα Πιέρ Κουλιφόρ, γνωστότερου με το ψευδώνυμο Peyo. Σήμερα, τα Στρουμφάκια εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή – μέσα από μια ολόκληρη "βιομηχανία" με περισσότερα από 3.000 καταγεγραμμένα στρουμφο-προϊόντα, όπως κόμικ, βιβλία, CD, σειρές & ταινίες κινουμένων σχεδίων, βιντεοπαιχνίδια, διακοσμητικά και αναμνηστικά - κερδίζοντας διαρκώς νέους fans, καθώς όσοι τα λάτρεψαν κάποτε μικροί, τα συστήνουν πλέον στα δικά τους παιδιά.

• Το στρουμφοχωριό περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικά Στρουμφάκια, ενώ μέχρι τη Νέα Υόρκη ταξίδεψαν οι 6 πρωταγωνιστές (Μπαμπαστρούμφ, Στρουμφίτα, Σπιρτούλης, Σκουντούφλης, Γκρινιάρης, και ο "‘πρωτοεμφανιζόμενος" Γενναίος).

alt• Το πραγματικό ύψος των Στρουμφ μπορεί να μετρηθεί, αν βάλουμε 3 μήλα το ένα πάνω στ’ άλλο.

• Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε φημισμένες τοποθεσίες της Νέας Υόρκης, όπως το Central Park, το Rockfeller Center, το Russian Tea Room και το Prospect Park του Μπρούκλιν.

• Για τις ανάγκες της πλήρους μεταμόρφωσής του σε Δρακουμέλ, ο Χανκ Αζάρια καθόταν στην καρέκλα του μακιγιάζ για 3 ολόκληρες ώρες. Κι αυτό χρειάστηκε να το κάνει τουλάχιστον 50 φορές!

• Το γεγονός ότι τα Στρουμφάκια όχι μόνο αποκτούν για πρώτη φορά 3 διαστάσεις, αλλά εισέρχονται και στον κόσμο μας, αποτέλεσε διπλή πρόκληση για το team των τεχνικών της Sony Pictures Imageworks, οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κινησιολογία τους, και παράλληλα προσέδωσαν και εμφανή ανατομικά γνωρίσματα, διατηρώντας ωστόσο ανέπαφη την καρτουνίστικη φυσιογνωμία τους.

• Οι τεχνικοί κατασκεύασαν μια πρωτότυπη συσκευή σαν τηλεσκόπιο, η οποία βοηθούσε να αντιληφθεί κανείς το πως βλέπουν τον κόσμο μας τα Στρουμφ. Φυσικά, η συσκευή βαφτίστηκε ‘Smurf-ο-Vision’!

alt• Η ταινία διαθέτει 1.014  πλάνα με ειδικά εφέ και 1.557 τρισδιάστατα πλάνα, για τη δημιουργία των οποίων 268 υπάλληλοι της Sony Pictures  Imageworks εργάστηκαν περίπου 358.000 ώρες!

• Με το "βάρος" της εμπορικής επιτυχίας, ήδη σχεδιάζεται η συνέχεια της ταινίας, τα "Στρουμφάκια 2" θα κάνουν πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου 2013.

 

Κυκλοφορεί σε DVD από τις 21 Νοεμβρίου από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas.