Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD O Bασιλιάς των Λιονταριών - Η τριλογία

O Bασιλιάς των Λιονταριών - Η τριλογία

H μαγευτική ιστορία του μικρού λιονταριού Σίμπα θα σας ταξιδέψει στο μεγαλείο του «Κύκλου της Ζωής» συντροφιά με αξιολάτρευτους ήρωες, και θα σας γεμίσει την καρδιά σας συγκίνηση αλλά και μεγάλη χαρά. Δείτε και τα 3 μέρη της τριλογίας του Βασιλιά των Λιονταριών!

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 

Απολαύστε μοναδικές σκηνές, όπως ο ξεκαρδιστικός χορός «Χακούνα Ματάτα» με τον Τιμόν και τον Πούμπα, αλλά και τη στιγμή που ο Σίμπα παίρνει τη θέση που του αξίζει στην κορυφή του Περήφανου Βράχου.

Μαγευτικά κινούμενα σχέδια, αξέχαστη μουσική που τιμήθηκε με  2 OSCAR® (Καλύτερης Μουσικής & Καλύτερο Τραγούδι, 1995) και μια πολύτιμη ιστορία που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, έρχονται στις οθόνες σας.

Ξαναζήστε την πιο αγαπημένη κλασική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων ακολουθώντας το μικρό ατρόμητο λιονταράκι, Σίμπα, που γεννήθηκε για να γίνει βασιλιάς!

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 2: ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΙΜΠΑ

Ανακαλύψτε τη δύναμη της Αληθινής Αγάπης σε μια απολαυστική ταινία που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους με υπέροχα κινούμενα σχέδια, αλλά και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Ακολουθήστε τη μικρή Κιάρα, την ξεροκέφαλη μικρή λιονταρίνα, κόρη του Σίμπα και διάδοχο του θρόνου, στα ανεξερεύνητα λιβάδια όπου απαγορεύεται αυστηρά να πηγαίνει μακριά από το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα της. Εκεί μια μέρα συναντά τον ατίθασο Κόβου, ένα μικρό λιονταράκι που ακολουθεί τα χνάρια του Σκαρ.

Ο Τιμόν και ο Πούμπα κάνουν τα πάντα για να την προστατεύσουν από τον ιδιαίτερο αυτόν «εχθρό» αλλά καθώς τα δυο μικρά προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον «Κύκλο της Ζωής», αντιλαμβάνονται ότι μόνο αυτοί μπορούν να ξαναφέρουν την ειρήνη και την αγάπη στις αγέλες τους!

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 3: ΧΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ

Το τελευταίο μέρος της πολυαγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών έρχεται στις οθόνες σας, ολοκληρώνοντας το μεγαλείο του Βασιλιά των Λιονταριών με ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Με το γνωστό, αγαπημένο χιούμορ του πιο αχτύπητου και τρελούτσικου διδύμου της Σαβάνας, Τιμόν και Πούμπα, απολαύστε μια απίθανη ιστορία που θα σας ταξιδέψει πολύ μακριά στο παρελθόν. 

Πολύ πριν γεννηθεί ο Σίμπα, δείτε πώς σώθηκε το πάρκο Σερενγκέτι και τι πραγματικά συνέβη πίσω απ’ όλα όσα έδειξαν οι κάμερες  σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλιο και υπέροχη μουσική, που θα σας συναρπάσει. Για μια ακόμα φορά οι ήρωες που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι και η εκπληκτική μουσική του Έλτον Τζον, υπόσχονται να σας χαρίσουν απίστευτες στιγμές διασκέδασης! 

 

Κυκλοφορούν σε DVD από τις 21 Νοεμβρίου από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas

Ο "Βασιλιάς των Λιονταριών" διατίθεται και σε ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΈΚΔΟΣΗ Blu-ray™ / Combo Pack & 3D Superset, με πιο εντυπωσιακό ήχο και εικόνα από ποτέ, αλλά και πρόσθετες παροχές και ανέκδοτες χιουμοριστικές σκηνές, που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε ακόμα περισσότερο! Οι 2 συνέχειες της ταινίας, "Βασιλιάς των Λιονταριών 2" και "Βασιλιάς των Λιονταριών 3" κυκλοφορούν και σε BLU-RAY™ DISC (περιλαμβάνει Blu-ray™ & DVD).

 

 

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ταινία:

  • Για την τρισδιάστατη μετατροπή της ταινίας, χρειάστηκαν 4 ολόκληροι μήνες: περισσότεροι από 60 εμπειρογνώμονες της 3Dτεχνοτροπίας συνεργάστηκαν στενά με τον παραγωγό Ντον Χαν, τους σκηνοθέτες Ρότζερ Άλερς και Ρομπ Μίνκοφ και την αρχική δημιουργική ομάδα, περνώντας από το «μικροσκόπιο» ένα προς ένα τα καρέ του ‘Βασιλιά’. Στόχος, μια εντελώς νέα μορφή τέχνης, όπου η ομορφιά του παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου συναντά τη «διεισδυτική» ποιότητα της τρισδιάστατης κινηματογράφησης.
  • Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ρομπ Μίνκοφ, «στην ταινία  δοκιμάσαμε κάτι πρωτόγνωρο για την Disney. Αφήσαμε στην άκρη το κλασικό love story ενός ζευγαριού και επικεντρωθήκαμε στον εξίσου ισχυρό δεσμό ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο, υπογραμμίζοντας έτσι τη δύναμη και τη διαχρονικότητα της ιστορίας».
  • Για την ολοκλήρωση της ταινίας δημιουργήθηκαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο σκίτσα, για τα οποία εργάστηκαν πάνω από 600 animators και άλλοι τεχνικοί.
  • Ο παραγωγός εξασφάλισε τις υπηρεσίες κορυφαίων επιστημόνων, εξερευνητών και εκπαιδευτών ζώων, προκειμένου να μυήσουν την ομάδα των τεχνικών στα μυστικά της συμπεριφοράς και της φυσιολογίας των άγριων ζώων που εμφανίζονται στην ταινία. 
  • Το μαγευτικό αφρικανικό τοπίο της ταινίας συνδυάζει αυθεντικά στοιχεία της σαβάνας και διαφόρων περιοχών της Μαύρης Ηπείρου.
  • Τα περισσότερα ονόματα των χαρακτήρων προέρχονται από τη διάλεκτο Σουαχίλι, η οποία ομιλείται ευρέως στην Ανατολική Αφρική. Για παράδειγμα «Σίμπα» είναι ο γενναίος πολεμιστής, «Πούμπα» ο τεμπέλης, ενώ «Νάλα» σημαίνει δώρο.
  • Ανάμεσα στους διάσημους υποψήφιους για να δανείσουν τη φωνή τους στον χαρακτήρα του Ζάζου, του πιστού υπηρέτη του βασιλιά Μουφάσα, ήταν σχεδόν σύσσωμη η ομάδα των βρετανών κωμικών Μόντι Πάιθον, καθώς και οι Πάτρικ Στιούαρτ και Σάιμον Κάλοου. Τελικά, ο ρόλος κατέληξε στον Mr. Bean / Ρόουαν Άτκινσον.
  • Η έμπνευση της ένταξης στην ταινία της –θρυλικής πλέον– ατάκας «Hakuna Matata»(= κανένα πρόβλημα), οφείλεται στην υπεύθυνη για την ανάπτυξη της πλοκής Μπρέντα Τσάπμαν, μετά από ένα ταξίδι της στην Κένυα το 1991, όπου και πληροφορήθηκε το αισιόδοξο νόημά της από τους ντόπιους.  
  • Το 1994, τη χρονιά δηλαδή που έκανε την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο ‘Βασιλιάς των Λιονταριών’ κατέληξε στην κορυφή του παγκόσμιου box office, ενώ στο αμερικανικό box officeκατετάγη δεύτερος, πίσω από τον «Φόρεστ Γκαμπ» των 6 Όσκαρ.
  • Η ταινία παραμένει έως σήμερα το πλέον επιτυχημένο εισπρακτικά παραδοσιακό –μη ψηφιακό- κινούμενο σχέδιο στην ιστορία. 
  • Τιμήθηκε με OscarΚαλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για το scoreτου Χανς Τσίμερ και με Oscar Καλύτερου Τραγουδιού για την μπαλάντα «Can You Feel the Love Tonight» σε στίχους Τιμ Ράις και ερμηνεία Έλτον Τζον, ενώ απέσπασε τις αντίστοιχες Χρυσές Σφαίρες, καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ.
  • Εξακολουθεί να αποτελεί την πλέον μοσχοπουλημένη ταινία όλων των εποχών στην κατηγορία του home entertainment, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 55 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Το μιούζικαλ που ενέπνευσε ο ‘Βασιλιάς των Λιονταριών’ έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 1997 σε σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ. Έχει τιμηθεί με 5 βραβεία Tony, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο αναδείχθηκε στο 7ο μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ.