Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Συνταγή για μελομακάρονα

Συνταγή για μελομακάρονα

Μυρωδάτα, μελωμένα μελομακάρονα για ακόμα καλύτερες γιορτές!

 

       Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο και κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

      για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα νερό

 

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι για λίγη ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο και την κανέλα σε σκόνη. Μετά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα.

Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε ταψί, χωρίς να ξεχνάμε ότι θα φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη και μετά σιγοβράζουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γίνει πηχτό.

Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα, έχουμε το σιρόπι ζεστό και τα περιχύνουμε στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο καρύδι.

Διαβάστε επίσης...