Αρχική σελίδα Εγκυμοσύνη Αγόρι ή κορίτσι; Τεστ με αιματολογική εξέταση

Αγόρι ή κορίτσι; Τεστ με αιματολογική εξέταση

Αγόρι ή κορίτσι; Σε λίγο καιρό θα το μαθαίνουμε με μια απλή αιματολογική εξέταση, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κύησης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Ιανουαρίου 2012 στο FASEB Journal αναφέρει ότι οι επιστήμονες μπορούν να οδηγηθούν σε μη παρεμβατικούς ελέγχους ώστε να ενημερώνουν τους μέλλοντες γονείς για το φύλο του παιδιού, από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της κύησης.

Συγκεκριμένα, δύο ένζυμα από το αίμα της εγκύου μητέρας μπορούν να προσδιορίσουν εάν το παιδί θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Το τεστ αυτό θα είναι το πρώτο στο είδος του, καθώς μέχρι τώρα οι διαδικασίες ήταν παρεμβατικές, όπως αμνιοκέντηση ή  δειγματοληψία χοριακής λάχνης. Οι παρεμβατικές διαδικασίες αυτές, ως γνωστό, ενέχουν ένα μικρό κίνδυνο της τάξης του 1 ή 2 τοις εκατό για αποβολή, ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν ολοκληρωθούν οι 11 εβδομάδες κύησης.

Ως προς το υπερηχογράφημα, ο ακριβής προσδιορισμός του φύλου δεν είναι δυνατό να γίνει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα εξωτερικά γεννητικά όργανα δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να είναι εμφανές το φύλο.

Με τη νέα μέθοδο, οι κίνδυνοι των παρεμβατικών διαδικασιών εξαλείφονται, ενώ το τεστ αυτό θα βοηθήσει όταν υπάρχουν αμφιβολίες στην ερμηνεία των ευρημάτων από υπερηχογράφημα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι για να γίνει το τεστ αυτό διαθέσιμο στο ευρύ κοινό θα χρειαστούν ακόμη αρκετά στάδια επεξεργασίας, αλλά οι αποδείξεις ότι το φύλο μπορεί να προβλεφθεί με μια τέτοια εξέταση από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κύησης, έχουν ήδη δοθεί.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου 2011

 

Διαβάστε επίσης...