Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Cheesecake με πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας

Cheesecake με πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας

Φτιάξτε ένα cheesecake που θα συνδυάζει άρωμα και γεύση πορτοκαλιού με λαχταριστή σοκολάτα!

 

Υλικά

 

Βάση:

1 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα σοκολάτας
4 κουταλιές βούτυρο

 

Γέμιση:

1 φακελάκι ζελατίνη
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
700 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
3/4 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
 

Επικάλυψη:

60 γρ. μαύρη σοκολάτα σε τρίμματα
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι

 

 

1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.  

2. Για τη βάση, λιώστε το βούτυρο και μετά ανακατέψτε απαλά μαζί με τα τριμμένα μπισκότα. Απλώστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί 22-23 εκ. και πιέστε το καλά. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά βγάλτε το ταψί και αφήστε να κρυώσει.

3. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας στον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

4. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέστε σιγά σιγά το μίγμα ζελατίνης και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά την κρέμα γάλακτος και τη φλούδα πορτοκαλιού.

5. Απλώστε το μίγμα πάνω στη βάση και βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει, για περίπου 4 ώρες.

6. Πριν σερβίρετε, απλώστε την επικάλυψη, που θα τη φτιάξετε εκείνη τη στιγμή, λιώνοντας τη σοκολάτα και το λάδι και ανακατεύοντας, είτε σε μπαίν-μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμμάτων.

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου 2012

Διαβάστε επίσης...