Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Κρέμα καραμελέ με τυρί κρέμα

Κρέμα καραμελέ με τυρί κρέμα

Μια λαχταριστή κρέμα καραμελέ, στην οποία θα χρησιμοποιήσετε και τυρί σε κρέμα.

 

       Υλικά για 8 μερίδες

  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 7 κρόκοι αυγών
  • 400 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 350 ml γάλα εβαπορέ
  • 3/4 κούπες γάλα
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

 

1. Ζεσταίνετε 1 κούπα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού. Σε περίπου 5 λεπτά η ζάχαρη θα έχει πάρει καστανό χρώμα. Ρίξτε τη σε ταψί 23 εκ. και αφήστε να κρυώσει και να σκληρύνει για περίπου 5 λεπτά.

 

2. Χτυπήστε τους κρόκους από 7 αυγά, ενώ σε ένα διαφορετικό μεγάλο μπολ ανακατεύετε χωριστά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους αυγών και ανακατέψτε όλα μαζί ξανά.

 

3. Ρίξτε την κρέμα που ετοιμάσατε στο ταψί, πάνω από την καραμελωμένη ζάχαρη. Ψήστε περίπου 50 - 60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί, αφήστε το ταψί να κρυώσει εντελώς και μετά καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Συμβουλή: Για καλύτερο ψήσιμο, τοποθετήστε το ταψί μέσα σε ένα φαρδύτερο ταψί, στο οποίο θα βάλετε λίγο νερό, περίπου στο 1/3 του ύψους του ταψιού με την κρέμα.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 14 Ιανουαρίου 2012

Διαβάστε επίσης...