Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές Εύκολη βασική συνταγή για πανακότα

Εύκολη βασική συνταγή για πανακότα

Η πανακότα (panna cotta) είναι μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή για γλυκό από την ιταλική κουζίνα. Εδώ σας δίνουμε μια βασική συνταγή, που μπορείτε να εμπλουτίσετε, γαρνίροντας το γλυκό σας με σιρόπι, μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού στη γεύση που προτιμάτε!

 

          Υλικά για 6 μερίδες

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 1/2 φύλλα ζελατίνη
  • 2 κουταλιές νερό

 

1. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει καστανό χρώμα, ρίξτε μέσα την κρέμα με προσοχή για να μην καείτε και συνεχίστε να ανακατεύετε.

2. Στο μεταξύ, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Μετά, πάρτε τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στην κρέμα που έχετε φτιάξει. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνη.

3. Βάλτε σε έξι φορμάκια και αφού κρυώσουν λίγο, καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί το γλυκό - θα χρειαστεί πολλές ώρες ή διατηρήστε όλο το βράδι.

4. Για να σερβίρετε, βγάλτε από το φορμάκι και συνοδέψτε με λίγη μαρμελάδα που θα ρίξετε από πάνω ή γλυκό κουταλιού ή σιρόπι ή ακόμη κρέμα σαντιγί και κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2012

Διαβάστε επίσης...