Αρχική σελίδα Παλαιότερα Η νικήτρια του Διαγωνισμού Ζωγραφικής Galileo

Η νικήτρια του Διαγωνισμού Ζωγραφικής Galileo

Ανακοινώθηκε ο νικητής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής Galileo. Η νικήτρια, η Αναστασία, μαθήτρια ΣΤ’ Δημοτικού, θα δώσει το όνομά της στον δορυφόρο της Ελλάδας που θα αποτελεί μέρος του αστερισμού του δορυφορικού προγράμματος Galileo.

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής Galileo έλαβε χώρα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2011 . Διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών που ζουν στην Ε.Ε. Μια ειδική κριτική επιτροπή κλήθηκε να επιλέξει έναν νικητή από κάθε χώρα. Κάθε παιδί έπρεπε να καταθέσει ένα έργο με θέμα «Διάστημα και Αεροναυτική», χρησιμοποιώντας τη φαντασία του και οποιοδήποτε υλικό και τεχνική σκίτσου, ζωγραφικής και χρωματισμού.

Παιδιά που ζουν σε κάθε μια από τις χώρες της Ε.Ε. ενθαρρύνθηκαν να λάβουν μέρος καταθέτοντας τα έργα τους. Στην Ελλάδα, η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθεπροσδοκία, λαμβάνοντας την 4η θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει αριθμού συμμετοχών (άνω των 1100).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον νικητή του Διαγωνισμού Galileo για την Ελλάδα, πρόκειται για την Αναστασία Παναγιωτακοπούλου από την Αθήνα, μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, σύμφωνα με την απόφαση της εθνικής κριτικής επιτροπής.

Το όνομα της νικήτριας ανακοινώθηκε σε ειδική Τελετή Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου η Αναστασία έλαβε το βραβείο της, ένα ομοίωμα του δορυφόρου που θα φέρει το όνομά της, καθώς και ένα πιστοποιητικό συμμετοχής. Όπως δήλωσαν και οι γονείς της «Και μόνο η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν βγαίνει κανείς νικητής! Η Αναστασία μας, από χαρά και ικανοποίηση, «πετάει στα σύννεφα» ή μάλλον... ΠΑΝΩ από τα σύννεφα!»

Οι νικητές σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. θα δώσουν το όνομά τους στο δορυφόρο της χώρας τους που θα εκτοξευθεί στο διάστημα.

 

Περισσότερα για τον Διαγωνισμό και το Πρόγραμμα Galileo, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2012