Αρχική σελίδα Παλαιότερα Τα νέα «μωρά» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Τα νέα «μωρά» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Πέντε νέα μέλη προστέθηκαν στην ήδη πολυμελή οικογένεια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου τις τελευταίες εβδομάδες και περιμένουν τους επισκέπτες να δουν πώς μεγαλώνουν δίπλα στις μαμάδες τους με τις φροντίδες των ανθρώπων του πάρκου.

Πρώτη άφιξη ήταν αυτή του μικρού θηλυκού τζάγκουαρ που γεννήθηκε στις 9 Απριλίου. Παρότι μεγαλώνει με την μητέρα του την Τζένη, ένα από τα πιο άγρια και επικίνδυνα ζώα στο πάρκο, όταν μένει μόνο του στον εσωτερικό του χώρο περνάει αρκετό χρόνο με τους φροντιστές και είναι από τα πιο γλυκά και χαδιάρικα μωρά που έχουν γεννηθεί στο Πάρκο. Αν θέλετε να τη γνωρίσετε , μπορείτε να επισκεφθείτε καθημερινά από τις 9 έως τις 11 πμ. τον εξωτερικό χώρο των Τζάγκουαρ όπου μεγαλώνει με την μητέρα της.

Επόμενη άφιξη τα  δύο αρσενικά μικρά καρακάλ που γεννήθηκαν στις 24 Απριλίου και τα οποία χαίρουν άκρας υγείας.  Μέχρι στιγμής περνούν τον περισσότερο χρόνο με τη μητέρα τους και πρόσφατα επισκέφθηκαν το γιατρό για τα απαραίτητα εμβόλια.Τα καρακάλ μπορείτε να τα δείτε καθημερινά στο χώρο τους μαζί με τους γονείς τους.

Τα τελευταία μέλη του Πάρκου, είναι τα  2 μικρά τιγράκια που γέννησε στις 31 Μαΐου, η Μπιάνκα η λευκή τίγρης. Τα τιγράκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, βρίσκονται συνεχώς κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της προστατευτικής μητέρας τους.

Οι πολλές γεννήσεις που κατεγράφησαν όλο αυτό το διάστημα αποτελούν, μεταξύ άλλων, καρπό της ενεργού συμμετοχής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP και  ΕSB) που παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής. Τα προγράμματα EEP είναι ο πιο εντατικός τύπος διαχείρισης του πληθυσμού των ειδών που φιλοξενούνται σε Ζωολογικούς κήπους της ΕΑΖΑ και περιλαμβάνει τα πιο απειλούμενα είδη, ενώ τα ESB είναι λιγότερο εντατικά. Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η δημογραφική και γενετική ανάλυση των απειλούμενων πληθυσμών και η σωστή διαχείρισή τους.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί σήμερα το μοναδικό στην Ελλάδα ζωολογικό πάρκο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 2000 ζώων – πρεσβευτών της ανάγκης προστασίας της βιοποικιλότητας- που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2012