Αρχική σελίδα Παλαιότερα Σεµινάριο Εκπαιδευτών Βρεφικού Μασάζ

Σεµινάριο Εκπαιδευτών Βρεφικού Μασάζ

Ο φορέας Infant Massage in Greece σε σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ) διοργανώνει το τέταρτο Σεμινάριο Εκπαιδευτών Βρεφικού Μασάζ στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ με ελεύθερη είσοδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της περιγεννητικής και των θεραπειών, καθώς και σε όσους επιθυμούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους με πρωτεύοντα ρόλο το άγγιγμα και τη στήριξη υγιών σχέσεων γονέων και παιδιών. Την εκπαίδευση θα εγκαινιάσει η εκπαιδεύτρια πρώτου βαθμού Esther Marom με ομιλία της με θέμα: "Βρεφικό Μασάζ: Μια αρχαία τέχνη στον σύγχρονο κόσμο".

 

Το Βρεφικό Μασάζ µπαίνει τα τελευταία χρόνια δυναµικά στο πεδίο της περιγεννητικής και των θεραπειών και εγείρει την προσοχή, τόσο των επαγγελµατιών του χώρου, όσο και των νέων γονιών σε όλο τον κόσµο. Ο λόγος είναι ότι οι θεωρητικές και πρακτικές του προσεγγίσεις στη σωµατική επικοινωνία γονέα-παιδιού αναγνωρίζονται και αγκαλιάζονται µε συνεχώς αυξανόµενους ρυθµούς.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς αναζητούν αυτή την προσέγγιση και µαθαίνουν να επικοινωνούν µε τα µωρά τους από Πιστοποιηµένους Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ. Αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτή τη µέθοδο είναι ότι η εφαρµογή της γίνεται όχι από κάποιον “ειδικό” αλλά από τον ίδιο τον γονέα. Έτσι η νέα µητέρα ή και ο πατέρας διδάσκονται από τον Εκπαιδευτή τη θεωρία και την πρακτική της απτικής επικοινωνίας και ανακαλύπτουν µε τη βοήθειά του τα σινιάλα που τους δίνει το µωρό τους, αναπτύσσοντας έτσι µια ολοκληρωµένη επικοινωνία.

Αυτό είναι µια τέχνη που ακολουθεί τους γονείς καθ' όλη τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών τους.

Οι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ, προκειµένου να διδάξουν µε πληρότητα και υπευθυνότητα τους γονείς, εκπαιδεύονται παρακολουθώντας ολιγοήµερα εντατικά σεµινάρια από Εκπαιδευτές Πρώτου Βαθµού. Τα σεµινάρια αυτά (Σεµινάρια Εκπαιδευτών Βρεφικού Μασάζ - ΣΕΒΜ) οργανώνονται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Σύνδεσµος Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ) που εδρεύει στη Σουηδία και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 50 χώρες. Ο ΙΑΙΜ πιστοποιεί τους Εκπαιδευτές που έχουν παρακολουθήσει µε επιτυχία το ΣΕΒΜ της και αφού ολοκληρώσουν την προκαθορισµένη πρακτική.

Στις 5,6,7 και 8 Δεκεµβρίου το Infant Massage in Greece διοργανώνει υπό την αιγίδα του ΙΑΙΜ το τέταρτο ΣΕΒΜ µε τη διεθνούς φήµης Εκπαιδεύτρια πρώτου βαθµού και πρωτεργάτρια του σύγχρονου Βρεφικού Μασάζ Esther Marom η οποία και θα το εγκαινιάσει µε µια ενδιαφέρουσα οµιλία την προηγούµενη µέρα.

Η εκπαίδευση αυτή είναι µια µοναδική ευκαιρία, για επαγγελµατίες της περιγεννητικής αγωγής, της µαιευτικής και των θεραπειών, που αναζητούν να εµπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους αλλά και να διευρύνουν το φάσµα της επαγγελµατικής του δραστηριότητας.

Η οµιλία είναι επίσης µια ευκαιρία και για τους γονείς που ενδιαφέρονται για τη σηµασία της απτικής επικοινωνίας και του δεσµού µε τα παιδιά τους, να την παρακολουθήσουν και να συνδιαλλαγούν µε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του στο θέµα αυτό.

 

Οι δύο εκδηλώσεις φιλοξενούνται στην Αίθουσα Διαλέξεων “Επαµεινώνδας Μεγαπάνος” του Μαιευτηρίου Λητώ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ.: 6985835456
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
facebook: Infant Massage in Greece

Οι θέσεις και στις δύο εκδηλώσεις είναι περιορισµένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.