Αρχική σελίδα Διαγωνισμοί Διαγωνισμός για 5 πασχαλινά βιβλία από τις εκδόσεις Σταμούλη

Διαγωνισμός για 5 πασχαλινά βιβλία από τις εκδόσεις Σταμούλη

Κερδίστε στον πασχαλινό διαγωνισμό μας παιδικά πασχαλινά βιβλία των εκδοσεων Σταμούλη!

 

Η Πασχαλίτσα και το κουνελάκι      

Η Παιχνιδούπολη του κυρ-Μανώλη ήταν το πιο όμορφο κατάστημα της γειτονιάς. Eίχε αμέτρητα παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Φέτος ειδικά ο κυρ-Μανώλης πήρε πολύχρωμα κομμάτια ύφασμα και έφτιαξε μόνος του μία κόκκινη πασχαλίτσα και ένα χρωματιστό κουνελάκι. Ήταν τόσο όμορφα τα δυο ζωάκια, που αποφάσισε να τα βάλει να κρατιούνται χέρι-χέρι στο κέντρο της μεγάλης βιτρίνας.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, ο κυρ-Μανώλης πήρε την πασχαλίτσα, την έβαλε σ' ένα πολύχρωμο κουτί, το τύλιξε και το προσέφερε στην μικρή Αντιγόνη μαζί με τη λαμπάδα που της αγόρασε η νονά της. Θα ξανασυναντηθούν άραγε πάλι οι δύο αχώριστοι φίλοι μας; Και η προσευχή της μικρής Αντιγόνης, άραγε θα φτάσει ως τον ουρανό; Είναι αλήθεια ότι ο Χριστός αγκαλιάζει τα μικρά παιδιά όταν ζητούν τη βοήθειά του;

Νίκος Βαλβαζάνης
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

 

 

Δεύτε λάβετε φως

Ο πατήρ Μητροφάνης, ένας νέος από τον Πόντο  φτάνει τη δεκαετία του 1920  στα Ιεροσόλυμα με τα πόδια, πρόσφυγας μετά την καταστροφή του χωριού του. Εκεί αποφασίζει να αφιερωθεί στον Θεό και να  γίνει Αγιοταφίτης μοναχός.

Το Πάσχα του 1926,  ο πατήρ Μητροφάνης συγκλονισμένος από το Άγιο Φως, θέλει να δει με τα ίδια του τα μάτια το Μεγάλο Σάββατο μέσα στο Πανάγιο Τάφο την αφή του.

Κείμενα: ‘Αννα Ιακώβου
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης

 

 

Πάσχα με γιορτινές χειροτεχνίες και κατασκευές

Για ένα δημιουργικό Πάσχα, η νέα έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνει χρωμοσελίδες, πασχαλινές ιδέες για κατασκευές από μικρούς και μεγάλους, αυτοκόλλητα για πασχαλινά αυγά και αφίσα!

Συγγραφέας: Σταυρούλα Σταμάτη
Εικονογράφηση:  Χριστίνα Δουληγέρη, Αγγελική Δελεχά

 

 

Πασχαλιάτικο αεράκι σε κερκυραϊκό καντούνι

Ένα πασχαλινό διήγημα στα καντούνια της Κέρκυραςόπου ο ντροπαλός Ανέστης αφήνοντας τα βουνά της Ηπείρου  θα περάσει το Πάσχα κοντά στην αδελφή του τη Φιλιώ και στην οικογένεια της. Πως θα είναι οι γιορτινές αυτές μέρες  στα μέρη όπου φυσά το θαλασσινό αεράκι;

Κείμενα: Άννα Ιακώβου
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

 

 

Η μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα

Με απλό έμμετρο κείμενο το βιβλίο περιγράφει κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με τρυφερό τρόπο που ταιριάζει τα μικρά παιδιά.

Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

 

Τα βιβλία είναι ευγενική προσφορά των Εκδόσεων Σταμούλης www.stamoulis.gr

 

Οι νικητές:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ
ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΛΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΜΗΛΟΥ
ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΟΥΣΑΚΗ