Αρχική σελίδα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Κάνει κούνια στην παιδική χαρά; Θα συνεργάζεται καλύτερα!

Κάνει κούνια στην παιδική χαρά; Θα συνεργάζεται καλύτερα!

Τα κρυφά οφέλη της κούνιας στην παιδική χαρά! Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περιοδική κίνηση της κούνιας στην παιδική χαρά μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να συνεργάζονται μεγαλώνοντας σε δραστηριότητες με συνομηλίκους τους.

 

Η κούνια στην παιδική χαρά είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές παιχνίδι, ίσως και το πιο αγαπητό για όλα τα παιδιά. Τους χαρίζει χαρά, γέλιο, ανεμελιά, αίσθηση ελευθερίας και όλοι οι γονείς απολαμβάνουν να βλέπουν τα παιδιά τους να διασκεδάζουν κάνοντας κούνια.

Είχατε όμως σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα οφέλη που να προκύπτουν από το παιχνίδι του παιδιού σας στην κούνια της παιδικής χαράς; Θα εκπλαγείτε!

Ερευνητές στο University of Washington θεωρούν ότι η συγχρονισμένη κίνηση της κούνιας βοηθάει τα μικρά παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες που αφορούν τη συνεργασία. Ο συγχρονισμός της κίνησης φαίνεται κατά τους ερευνητές να αποτελεί το «κλειδί» για αυτή τη δυνατότητα, αφού το παιδί μαθαίνει σταδιακά και ασυναίσθητα να συγχρονίζεται με την κίνηση της κούνιας και αυτό επεκτείνεται και στις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις.

Ο συγχρονισμός δεν είναι πρώτη φορά που αναφέρεται ως «κλειδί» για κάτι τέτοιο, καθώς έχουν προηγηθεί έρευνες που έχουν συσχετίσει τη μουσική ή συγχρονισμένες κινήσεις μιας ομάδας παιδιών όταν ακούγεται ένα τραγούδι με τη δεξιότητα των παιδιών να μοιράζονται πράγματα και αντικείμενα μεταξύ τους με μεγαλύτερη επιτυχία.