Αρχική σελίδα Σώμα και Ομορφιά Τροφές που προστατεύουν το δέρμα σας από τον ήλιο και τη φωτογήρανση

Τροφές που προστατεύουν το δέρμα σας από τον ήλιο και τη φωτογήρανση

Σύμφωνα με νέες έρευνες, ορισμένες τροφές μπορούν να προστατέψουν το δέρμα σας από τη φθορά που προκαλεί η ακτινοβολία UV, να σας προστατέψουν από τα εγκαύματα και να βοηθήσουν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν τις βλάβες που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Δείτε τις πιο σημαντικές από αυτές:

Πράσινο τσάι

Γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία έχει μελετηθεί ότι σταματούν τη γενετική βλάβη στα κύτταρα του δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο.

Καρότα

Οι μελέτες δείχνουν ότι μειώνουν τον βαθμό των ηλιακών εγκαυμάτων στο δέρμα εξαιτίας των καροτενοειδών που περιέχουν.

Φράουλες

Το όμορφο αυτό φρούτο βοηθά τόσο στην προστασία κατά των ηλιακών εγκαυμάτων όσο και στη θεραπεία τους χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν η οποία καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.

Ντομάτες

Το λυκοπένιο που περιέχουν ενισχύει την επιδερμίδα, την κάνει να δείχνει νεότερη και κάνει πιο ήπια τα ηλιακά εγκαύματα. Βάλτε τις ντομάτες στη διατροφή σας καθημερινά τώρα το καλοκαίρι!

 

Επίσης μελέτες και έρευνες μας ενθαρρύνουν να καταναλώνουμε για να προστατέψουμε το δέρμα μας: εσπεριδοειδή, κόκκινη πιπεριά, λιναρόσπορο, σολομό, καρύδια και σπανάκι.

 

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τις παραπάνω τροφές, πολλές από τις οποίες είναι αμιγώς καλοκαιρινές και όχι τυχαία, και ξεχάστε την έγνοια για όμορφο δέρμα! Μην ξεχνάτε επίσης να πίνετε πολύ νερό! Έτσι απολαύστε όμορφο μαύρισμα με δροσερή επιδερμίδα χωρίς εγκαύματα!