Αρχική σελίδα Νεότερα Τα Καλοκαιρινά Camp της Αθήνας

Τα Καλοκαιρινά Camp της Αθήνας

Το mamakid.gr συγκέντρωσε και διάλεξε τα πιο παιχνιδιάρικα και δροσερά Καλοκαιρινά Camp της πρωτεύουσας για το καλοκαίρι του 2017 και σας τα παρουσιάζει, για να μπορείτε να διαλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας για να περάσει δημιουργικό χρόνο με άλλα παιδιά στα πλαίσια παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων τον χρόνο του τώρα που κλείνουν τα σχολεία!

 

Summer Camp στο Μουσείο Συναισθημάτων

«Ταξίδια στον Κόσμο των Συναισθημάτων!» ονομάζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα που σχεδιαστεί από το Μουσείο Συναισθημάτων και πραγματοποιείται από τους εμψυχωτές του μουσείου. 

Στα καλοκαιρινά εργαστήρια του Μουσείου Συναισθημάτων τα παιδιά ταξιδεύουν στον Κόσμο των Συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι, τα εικαστικά, τη θεατρική έκφραση, τις κατασκευές, το χορό, τη δημιουργική κίνηση, τα λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια, τις ιστορίες, πηγαίνουν βόλτα στο Λόφο του Φιλοπάππου, παίζουν και εξερευνούν τα εκθέματα του μουσείου. Φυσικά θα έχουν και ελεύθερο παιχνίδι, ενώ θα ανακαλύψουν και τα μυστικά του κόσμου των συναισθημάτων και πώς συνδέονται με τις επιθυμίες τους!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. και θα πραγματοποιηθούν 2 πενθήμερα: Δευτέρα 19 Ιουνίου – Παρασκευή 23 Ιουνίου και Δευτέρα 26 Ιουνίου –  Παρασκευή 30 Ιουνίου

Πληροφορίες: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, τηλ. 210 9218329, http://www.mce.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Στις «Καλοκαιρινές εξορμήσεις στον κόσμο της κεραμικής» τα παιδιά με άξονα τον πηλό  θα ανακαλύψουν την μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα μάθουν  για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα πειραματιστούν δημιουργώντας κεραμικά εμπνευσμένα από καλοκαιρινά θέματα, θα παίξουν εκπαιδευτικά και άλλα παιχνίδια στη φιλόξενη αυλή του μουσείου και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

Το πρόγραμμα θα γίνει σε δύο περιόδους 26-30 Ιουνίου & 3-7 Ιουλίου 2017 και απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικά στο 210-3318491/2 και με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

 

 

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων με θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες». Τα παιδιά θα εμπνευστούν από τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, θα πειραματιστούν με τις φυσαλίδες, θα ταξιδέψουν στο διάστημα, θα “χτίσουν” και θα εξερευνήσουν τη νέα γειτονιά του μουσείου γύρω από το κτίριο του Ωδείου Αθηνών, θα επισκεφτούν γειτονικά μουσεία, όπως το Πολεμικό, θα περπατήσουν στο Λύκειο του Αριστοτέλη, θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, θα φτιάξουν κατασκευές κ.α.

Το πρόγραμμα υλοποιείται συνολικά από 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2017 και από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 σε 7 εβδομαδιαίες περιόδους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής για μία μόνο ημέρα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλέφωνο 210 3312995, Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, www.hcm.gr

 

 

Καλοκαίρι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο Summer Camp 2017 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Oι Θεοί μίλησαν!» τα παιδιά  γνωρίζουν τους αρχαίους θεούς κι αναζητούν τα σημάδια τους μέσα από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη τέχνη: εξερευνούν τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου καθώς και την έκθεση «ΘΕΪΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Cy Twombly και Eλληνική Aρχαιότητa».

Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, σε μία εβδομάδα στο Μουσείο γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!

Πραγματοποιούνται 6 κύκλοι συναντήσεων 19-23/06, 26/06-30/07,  03-07/07, 10-14/07, 17-21/07, 24-28/07 και το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικίες 5-9 ετών.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210 7294220, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, www.cycladic.gr

 

 

Summer Camp 2017 στο  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

“Ταξίδι στο  κέντρο της πόλης” θα κάνουν τα παιδιά στην Αθήνα παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από την επαφή με υλικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουν μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας,  θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Μέσα στο Μουσείο  τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, θα γίνει σε 6 εβδομαδιαίες περιόδους, από 19/6 έως 8/9 συνολικά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ημερήσιας συμμετοχής.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3250341,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  www.ekedisy.gr

 

 

Καλοκαιρινά Προγράμματα από το Μουσείο Μπενάκη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ιδέες δανεισμένες από τις συλλογές του Μουσείου, την ιστορία και το περιβάλλον του Εθνικού Κήπου, εμπνέουν αμέτρητα παιχνίδια, πρωτότυπες κατασκευές και πειράματα με τα μέσα της ζωγραφικής.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν το μοναδικό προνόμιο να συνδυάσουν τα δροσερά ξέφωτα του Κήπου με επισκέψεις στη γειτονική μας Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Εκεί, στο μοναδικό χώρο όπου ζούσε και δημιουργούσε ο καλλιτέχνης θα εξερευνήσουν πολλές και διαφορετικές τέχνες, από τη γλυπτική και τη φωτογραφία, μέχρι την ποίηση και…τα κόμικς.
 

Πληροφορίες και κρατήσεις: Μουσείο Μπενάκη - Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00-14.00 τηλέφωνο 210 3671067-9, www.benaki.gr

 

 

Καλοκαιρινό Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι, Φροντίδα με Τέχνη στην Πλάκα» από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με αφορμή σημαντικούς καλλιτέχνες, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια και θα ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους παιδικών βιβλίων. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία για  παιχνίδια δεξιοτήτων, γιόγκα,  μουσικοκινητική, γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εξερευνήσεις & εξωτερικά εικαστικά εργαστήρια στην Πλάκα, παιχνίδια με κίνηση στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία.

Πληροφορίες και κρατήσεις: στη Γραμματεία του Μουσείου, Τρίτη - Σάββατο 10.00 -14.00 τηλ.  210 3312621, 210 3312750 

 

 

Καλοκαιρινή απόδραση EQI SUMMER CAMP

Το EQI διοργανώνει καλοκαιρινό Camp κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σε 10 πενθήμερους
κύκλους. Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5,5 ετών και άνω περιλαμβάνει:

• Μουσικοκινητικά παιχνίδια
• Παιχνίδια διαδραστικά
• Φιλαναγνωσία
• Παιχνίδια επιτραπέζια
• Κατασκευές -Χειροτεχνίες
• Εφαρμογές Η/Υ - Ιnternet
• Αφήγηση Παραμυθιού από τη Σάσα Βούλγαρη

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ' ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σ' ένα ήρεμο, χαρούμενο και δροσερό χώρο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της συναισθηματικής και καλλιτεχνικής έκφρασης με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 10 εβδομαδιαίους κύκλους από 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε παιδιά από 5,5 ετών.

Πληροφορίες στο http://www.edueq-i.gr/camp.html

 

 

Summer Camp στον Κινητήρα

Με τίτλο «Μικροί Άνθρωποι - Μικροί Θεοί» στη γειτονιά της Ακρόπολης, ο Κινητήρας και το Art Tutu διοργανώνουν ένα διαφορετικό, καλοκαιρινό  πρόγραμμα για παιδιά του δημοτικού, αφιερωμένο στην δημιουργική έκφραση. Παραστατικές και εικαστικές τέχνες αλληλεπιδρούν, τα ερεθίσματα και οι ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερα από τον έναν χώρο στον άλλο, με οδηγούς και αγωγούς τα παιδιά και το δικό τους δημιουργικό ένστικτο.

Στόχος είναι  τα παιδιά να αυτενεργήσουν, να μοιραστούν, να εμπνευστούν και να εκφραστούν ελεύθερα διευρύνοντας τις μοναδικές τους δυνατότητες με έμπνευση  το δίπτυχο Ανθρώπινο-Θεικό. Μέσα από το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική, τις κατασκευές και το ελεύθερο παιχνίδι ξεκινούν από το εγώ μου, το σώμα μου, σαν αγωγό ιδεών συναισθημάτων και σκέψεων  και μεταβαίνουν στο εμείς, στην ομάδα και την δυναμική της, την αλληλεπίδραση, την ενσυναίσθηση και την συμμετοχή.

Θα πραγματοποιηθούν 3 κύκλοι: 19/6-23/6,   26/6-30/6,   3/7-7/7

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts, www.kinitiras.com