Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο σπίτι!

Τα παιδιά μαζεύονται για παιχνίδι στις γιορτές και θέλετε να τα απασχολήσετε ή θέλετε να παίξετε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι κάποιο γιορτινό παιχνίδι μετά το γιορτινό γεύμα; Παίξτε τα παιχνίδια που σας προτείνουμε στους ρυθμούς και το πνεύμα των Χριστουγέννων!

 

 

Χριστουγεννιάτικο memory

Εκτυπώστε χριστουγεννιάτικες κάρτες σε ζευγάρια, κόψτε, ανακατέψτε, γυρίστε τις ανάποδα και παίξτε το γνωστό memory προσπαθώντας να βρείτε ζευγάρια. Όποιος βρει ζευγάρι, ξαναπαίζει! Νικητής φυσικά εκείνος με τα περισσότερα ζευγάρια! Εκτυπώστε χρωματιστές κάρτες εδώ.

 

Βάλε τη μύτη στον χιονάνθρωπο!

Σχεδιάστε σε μεγάλο χαρτόνι δύο μεγάλους κύκλους για το σώμα του χιονανθρώπου και έναν μικρό για το κεφάλι του. Μπορείτε να φτιάξετε και καπέλο αν θέλετε με άλλο χρώμα χαρτονιού ή και κασκόλ. Σχεδιάστε μάτια και στόμα, αλλά όχι μύτη. Φτιάξτε μια στρογγυλή μύτη ή μια πορτοκαλί μύτη σε σχήμα καρότου και βάλτε στο πίσω μέρος ειδική πλαστελίνη που κολλάει. Τα παιδιά θα πρέπει με τη σειρά, με κλειστά μάτια, να παίρνουν τη μύτη και να την τοποθετούν όσο σωστά νομίζουν. (Θυμηθείτε το αντίστοιχο παιχνίδι με τον γάιδαρο και την ουρά του!) Κερδίζει ο πιο εύστοχος!!!

Ο χιονάνθρωπος θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν έχει μέγεθος περίπου μισό μέτρο, οπότε υπολογίστε ανάλογα το χαρτόνι σας.

 

Ρίξτε τους χιονανθρώπους!

Παιχνίδι στόχου, φτιάξτε μια πυραμίδα από λευκά ποτήρια φελιζόλ που θα έχετε ζωγραφίσει ως χιονανθρώπους, πάρτε ένα μικρό ελαφρύ μπαλάκι ή πον-πον και από απόσταση προσπαθήστε να τους ρίξετε!

 

Ρίξτε το κουδουνάκι στο στόχο!

Τοποθετήστε ποτήρια που μπορείτε να έχετε διακοσμήσει χριστουγεννιάτικα στη σειρά μακριά σας. Αγοράστε από υλικά κατασκευών μικρά κουδουνάκια, που θα χρησιμοποιήσετε ως μπαλάκια για το στόχο! Προσπαθήστε να βάλετε τα κουδουνάκια μέσα στα ποτήρια και απολαύστε το χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο κουδούνισμα!