Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ Ζωγραφική σε πέτρες - για μικρά παιδιά

Ζωγραφική σε πέτρες - για μικρά παιδιά

Οι πετρούλες και τα βότσαλα στην παραλία είναι μια πολύ πρωτότυπη νέα επιφάνεια ζωγραφικής και έκφρασης, ακόμη και για πολύ μικρούς καλλιτέχνες. Δώστε τους πέτρες, τέμπερες και πινέλα και αφήστε τους να δημιουργήσουν με όπλο την αινιγματική για τους μεγάλους παιδική φαντασία.

Μπορεί να είναι μικρά και να μην κάνουν ακόμη λεπτές κινήσεις με τα χέρια τους, αλλά τα πιτσιρίκια 3-6 ετών έχουν ήδη αρχίσει να ζωγραφίζουν με μαρκαδόρο ή πινέλο κάνοντας ακανόνιστα σχέδια και γραμμές που συχνά μοιάζουν με μουτζούρες, άλλο που εμείς τους λέμε ενθουσιασμένοι «πω πω, τι όμορφο!». Γνωρίζουν καλά τα χρώματα και επιλέγουν με πολλή προσοχή ποιά θα χρησιμοποιήσουν, ως σωστοί μικροί καλλιτέχνες!

Φανταστείτε, λοιπόν, τον ενθουσιασμό τους, όταν τους δώσετε να ζωγραφίσουν σε κάτι διαφορετικό από το λευκό χαρτί ή το μπλοκ τους. Μαζέψτε μαζί τους βότσαλα και πέτρες από την παραλία, πάρτε τα στο σπίτι και ετοιμάστε χρώματα και πινέλα! Αφήστε τους μικρούς μπόμπιρες να πειραματιστούν ελεύθερα στη νέα αυτή μικρή και σκληρή επιφάνεια. Θυμηθείτε ότι δεν περιμένετε από τα μικρά παιδιά να φτιάξουν κάτι όμορφο, σύμφωνα με τα κριτήρια των μεγάλων, αλλά ότι ο κύριος στόχος είναι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, να πειραματιστούν και να εκφραστούν χρησιμοποιώντας τα χρώματα.

Βέβαια ίσως και να εκπλαγείτε από το όμορφο αποτέλεσμα, όπως από τις παρακάτω πέτρες που ζωγράφισε ένας μικρούλης καλλιτέχνης 3½ ετών.

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!