Άλσος Στρατού Γουδή

Πώς θα σας φαινόταν, εάν σας λέγαμε ότι δίπλα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες υπάρχει μια τεράστια έκταση πρασίνου ιδανική για τη βόλτα όλης της οικογένειας; Δίπλα στο Θέατρο Badminton και στη Λεωφόρο Κατεχάκη, ένας μεγάλος χώρος που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό, όπου ακόμη φιλοξενούνται κάποια παλιά του κτίρια, έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει ένα άλσος γεμάτο πράσινο, ησυχία και χώρους για βόλτες και παιχνίδι.

 

Τα 152 στρέμματα του Άλσους καλύπτονται κυρίως από γρασίδι και διαμορφωμένα πλατιά και επίπεδα δρομάκια, ιδανικά για περπάτημα και ποδήλατο. Οι μεγάλες εκτάσεις γρασιδιού είναι ελκυστικές για παιχνίδι, αλλά και χαλάρωση. Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο στο Άλσος, είναι ότι σε αρκετά σημεία του υπάρχουν μεγάλα δέντρα με πυκνό φύλλωμα, που παρέχουν τη χρήσιμη σκιά τους. Η μεγάλη έκταση του Άλσους επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν σχεδόν ελεύθερα τον μπλε ουρανό, εικόνα που σπανίζει πια στη μεγαλούπολη της Αθήνας, ενώ  νοτιοανατολικά βλέπει κανείς ολόκληρη την πλευρά του Υμητού. Το τοπίο συμπληρώνουν τα διάσπαρτα γραφικά παλιά κτίρια του στρατού, ανάμεσά τους πετρόκτιστα κτίρια και οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι και επίσης τα κτίρια και ο εξωτερικός χώρος με γλυπτά που ανήκει στην Εθνική Γλυπτοθήκη.

 

Μέσα στο Άλσος υπάρχει ευρύχωρη παιδική χαρά με αρκετά παιχνίδια, όπως κούνιες, πολλές τσουλήθρες και ειδικό χώρο για παιχνίδια με άμμο. Ακριβώς δίπλα στην παιδική χαρά, λειτουργεί καφεστιατόριο, ένας όμορφος χώρος στον οποίο ο μπαμπάς και η μαμά μπορούν να πίνουν τον καφέ τους και να έχουν ταυτόχρονα οπτική επαφή με τα πιτσιρίκια τους που παίζουν ξέφρενα στην παιδική χαρά.

 

Όπως αναφέρθηκε, ένα τμήμα του Άλσους ανήκει στην Εθνική Γλυπτοθήκη, η οποία στεγάζεται σε δύο κτίρια που παλαιότερα χρησίμευαν ως βασιλικοί στάβλοι. Ο εξωτερικός χώρος της Γλυπτοθήκης εναρμονίζεται πλήρως με το υπόλοιπο τοπίο του Άλσους, με γρασίδι και δρομάκια, με την ιδιαιτερότητα ότι εκτίθενται σε διάφορα σημεία πρωτότυπα μοντέρνα γλυπτά μεγάλων, συνήθως, διαστάσεων.

 

Η πρόσβαση στο Άλσος γίνεται από τη Λεωφόρο Κατεχάκη (Λ. Κανελλοπούλου) από το φανάρι που οδηγεί στο Θέατρο Badminton και υπάρχει χώρος δωρεάν στάθμευσης. Επισκεφτείτε το κάθε ώρα της ημέρας, με προτίμηση το απόγευμα, πάρτε μαζί σας τα ποδήλατα των παιδιών και καλή σας διασκέδαση!

 


Ευχαριστούμε πολύ τη Διοίκηση Άλσους Ελληνικού Στρατού για τη φιλοξενία.