Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ Βιβλία που μιλούν για το Σχολείο

Βιβλία που μιλούν για το Σχολείο

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τέσσερα χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλία που θα βάλουν εσάς και το πιτσιρίκι σας ευχάριστα και διασκεδαστικά στο κλίμα του σχολείου που ξεκινάει!

  

Σκεφτόμασταν με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε, εσάς και τα παιδιά σας, σε αυτή τη λίγο απαιτητική περίοδο της έναρξης του σχολικού έτους, στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος. Πώς θα μπορούσατε να μιλήσετε στο παιδί σας για το σχολείο, να του μεταφέρετε θετικές εικόνες και τελικά να το ενθαρρύνετε να θέλει να πάει εκεί; Και μετά σκεφτήκαμε, πως ο καλύτερος τρόπος να τα πετύχετε όλα αυτά είναι να διαβάσετε παρέα με το παιδί ένα καλό βιβλίο. Ψάξαμε, λοιπόν, για εσάς και σας παρουσιάζουμε τέσσερα βιβλία που μας άρεσαν πολύ και μιλούν στα παιδιά για το σχολείο με διασκεδαστικό τρόπο και επίσης ένα βιβλίο για γονείς, που αναφέρεται στη γενικότερη προετοιμασία των παιδιών.

 

 

Για το νηπιαγωγείο…

 

στο Σχολείο - Εκδόσεις Σαββάλα

Ένα πρωτότυπο βιβλίο από σκληρό χαρτόνι που… ξετυλίγεται περιγράφοντας μια ολόκληρη ημέρα στο νηπιαγωγείο! Το κείμενο σε στιχάκια και οι χαριτωμένες εικόνες θα διασκεδάσουν όχι μόνο τον μικρό αναγνώστη, αλλά και τη μαμά και τον μπαμπά. Είναι πολύ πιθανό μετά από αυτό, το πιτσιρίκι σας θα έχει αρκετή όρεξη να πάει κι εκείνο στο νηπιαγωγείο!

 

 

Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο - Εκδόσεις Σαββάλα

Ένα παιδάκι που πηγαίνει πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο διηγείται σε πρώτο πρόσωπο πώς πέρασε. Το πολύχρωμο  βιβλίο είναι γεμάτο παραθυράκια και πορτούλες που ανοίγουν και βάζουν τον μικρό αναγνώστη σε κάθε δωμάτιο και γωνιά του νηπιαγωγείου, για να μάθει τι γίνεται εκεί και πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η κάθε μέρα στο σχολείο.

 

 

Για το δημοτικό…

 

Αχ, αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο! - Κέδρος

Ο Νικολάκης θα πάει πρώτη φορά στο δημοτικό το επόμενο πρωί και είναι λιγάκι  σκεπτικός. Ο παππούς του είναι περήφανος, η γιαγιά τον θαυμάζει που μεγάλωσε, ο μπαμπάς και η μαμά χαίρονται, αλλά εκείνος έχει τους προβληματισμούς του! Θα παίζει και θα τραγουδάει εκεί; Ή θα κουράζεται πολύ; Θα είναι όμορφη η τάξη και καλή η δασκάλα; Ο μπαμπάς και η μαμά συζητούν μαζί του και τον διαβεβαιώνουν ότι στο σχολείο θα περάσει πολύ ευχάριστα, θα αποκτήσει καλούς φίλους και θα μάθει καινούρια και όμορφα πράγματα!

 

 

Για τους γονείς…

 

Προετοιμάστε το παιδί σας για το σχολείο - Λουίζ Ντωγιόν Ρισάρ, Εκδόσεις Καστανιώτη

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε συγκεντρωμένες μικρές και απλές δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσετε μαζί με το παιδί σας, που μπορείτε να τις θεωρήσετε παιχνίδια-ασκήσεις, οι οποίες το βοηθούν να αποκτήσει τις δεξιότητες που προαπαιτεί η παρακολούθηση στο σχολείο της πρώτης σχολικής τάξης. Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με την ολική και λεπτή κινητικότητα, τον προσανατολισμό στο χώρο και το χρόνο, την οπτική και ακουστική διάκριση και μνήμη, τον ρυθμό και τον συλλογισμό, την προφορική και γραπτή έκφραση. Όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας, «είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε το παιδί για το σχολείο από τη νηπιακή ηλικία, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον».

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Αυγ. 2010

Διαβάστε επίσης...