Αρχική σελίδα Νέα Μικρόπολις - μια πόλη θαύμα στην καρδιά της Αθήνας

Μικρόπολις - μια πόλη θαύμα στην καρδιά της Αθήνας

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις!

Tο www.mamakid.gr έχει τη χαρά να είναι Χορηγός Επικοινωνίας και σας προσφέρει 20 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στη Μικρόπολις!

Παιδιά από 6 έως 13 ετών θα επισκεφτούν τις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της για να πάρουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών θα μάθουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία και τις αξίες του αθλητισμού.

Οι Γειτονιές που θα στηθούν είναι: Η Γειτονιά της Φύσης, Η Γειτονιά όλων των Ανθρώπων, Η Γειτονιά της Γεύσης, Η Γειτονιά της Τεχνολογίας, Η Γειτονιά της Χαράς, Η Γειτονιά του Αθλητισμού, Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας, Η Γειτονιά του Φίλου μας του Σκύλου.

«Ξεναγός» των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ! Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική!

Για να δημιουργηθούν οι 8 Γειτονιές, συμβάλλουν 20 σημαντικοί μη κερδοσκοπικοί φορείς, όπως Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και τέλος έμπειροι Εμψυχωτές και ειδικοί στα Παιχνίδια Δράσης.

Η Μικρόπολις τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.

Το mamakid έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας της Μικρόπολις!

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και 8 ευρώ για τους ενήλικες-συνοδούς. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά. Το ευρύ κοινό μπορεί να επισκεφτεί τη Μικρόπολις το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου τις ώρες 10.00 - 19.00, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Επισκεφτείτε το www.mikropolisfestival.gr για ακόμη περισσότερες πληροφορίες!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 30 Αυγ. 2010