Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σκέπτεστε πού θα μπορούσατε να πάτε την Κυριακή με τα παιδιά; Μα, στον ζωολογικό κήπο! Με εύκολη πρόσβαση χάρη στην Αττική οδό, μπορείτε σε λίγο χρόνο να βρεθείτε στα Σπάτα, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και να περάσετε μια όμορφη ημέρα φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στα ζωάκια, που τόσο αγαπούν να βλέπουν. Μη χάσετε επίσης, την ευκαιρία να βρεθείτε στο Δελφινάριο, τη νέα ενδιαφέρουσα προσθήκη του πάρκου.

 

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. Με συνεχείς και επερχόμενες επεκτάσεις, στο πάρκο σήμερα φιλοξενούνται περισσότερα από 300 είδη του ζωικού βασιλείου. Τα 190 στρέμματα της έκτασής του σας περιμένουν κάθε ημέρα του χρόνου, ακόμη και τις αργίες, από τις 9 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

Στην είσοδο θα βρείτε το φυλλάδιο με τον χάρτη του πάρκου που θα σας βοηθήσει στην περιπλάνησή σας. Εκτός από τους μεγάλους χρωματιστούς παπαγάλους που θα δείτε μόλις  μπείτε σε ένα μεγάλο κλουβί, θα παρατηρήσετε ότι στο πάρκο φιλοξενούνται πάρα πολλά είδη πουλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή αρχικά το πάρκο λειτούργησε το 2000 ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη).

 

Η «Αφρικανική Σαβάνα» αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου, με καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και αντιλόπες. Υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία αιλουροειδών με τίγρεις, πούμα, και το σπάνιο Λευκό Λιοντάρι. Ένα τμήμα είναι αφιερωμένο στην ελληνική πανίδα, όπου μεγάλο ενδιαφέρον έχει η Καφέ Αρκούδα, όπου αυτή την εποχή θα δείτε τον μπαμπά, τη μαμά και τα τρία μικρά τους παιχνιδιάρικα αρκουδάκια! Θα δείτε επίσης στο πάρκο ροζ φλαμίνγκο, πιγκουίνους, ιπποπόταμους, ρινόκερους, μαϊμούδες, παιχνιδιάρικους πιθήκους και καμήλες.

 

Ένα ιδιαίτερο τμήμα είναι αφιερωμένο στα ζώα της φάρμας, όπου οι μικροί επισκέπτες από την πόλη μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα γνωστά ζωάκια της φάρμας, όπως κότες, χήνες, κουνελάκια, κατσικάκια και αγελάδες. Θα δείτε κότες, κουνελάκια, αλλά και παγώνια  να περιπλανιούνται ελεύθερα στα δρομάκια του πάρκου δίπλα σας!

 

Η νέα και πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είναι το Δελφινάριο, που φιλοξενεί 4 υπέροχα και παιχνιδιάρικα δελφίνια, τη Χλόη, τον Ιάσονα, τον Ερμή και την Κάλλια. Πρόκειται για 4 ρινοδέλφινα ανήκουν στο ενδημικό είδος της Μαύρης θάλασσας. Προς το παρόν, τα δελφίνια του Αττικού Πάρκου μπορείτε να τα δείτε τις ώρες των παραστάσεων στη τεράστια πισίνα 1.300 τ.μ. όπου κολυμπούν, τον χειμώνα τις καθημερινές στις 11:30 π.μ. και 3:30 μ.μ., το Σάββατο στις 11:00 π.μ., 1:30 μ.μ. και 3:30 μ.μ. και την Κυριακή και άλλες αργίες 11:00 π.μ. , 12:30 μ.μ., 2:00 μ.μ. και 3:30 μ.μ. με εισιτήριο 3€ επιπλέον της εισόδου του πάρκου*. Οι 1.100 θέσεις θεατών σας περιμένουν για να απολαύσετε τα περίτεχνα κόλπα των δελφινιών και να τα δείτε μέσα από τα ειδικά τζάμια πώς φαίνονται μέσα στο νερό. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται επίσης 2 θαλάσσια λιοντάρια. Σημειώνουμε ότι το Δελφινάριο συμμετέχει σε σε ερευνητικά προγράμματα για έρευνα σε σχέση με την ακουστική αντίληψη των δελφινιών.

 

Εάν κουραστείτε, καθώς το πάρκο για να το γυρίσετε όλο χρειάζεστε περισσότερες από δύο ώρες περπάτημα, υπάρχει καφετέρια με θέα στην «Αφρικανική Σαβάνα» και μεγάλη έκταση με γκαζόν όπου οι ακούραστοι μπόμπιρες μπορούν να συνεχίσουν τα τρεχοβολητά. Επίσης, υπάρχουν τραπεζάκια για πικ-νικ σε δύο σημεία του πάρκου, όπου μπορείτε να τιμήσετε τα ταπεράκια με τις προμήθειές σας. Στις παροχές του πάρκου προστίθεται η παιδική χαρά και το περίπτερο με τα αναμνηστικά. Στο πάρκο, επίσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά φιλοξενούνται και εκδηλώσεις ή πάρτι.

 

 

 

Η τιμή εισόδου είναι 11 € για παιδιά 3 – 12 ετών, 15 € για ενήλικες, δωρεάν για παιδιά κάτω των 3 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες και υπάρχουν ειδικές τιμές για γκρουπ, σχολεία οικογένειες και άτομα άνω των 65 ετών. Εάν ενθουσιαστείτε τόσο πολύ και γίνετε τακτικοί επισκέπτες του πάρκου, καλύτερα να σκεφτείτε την ετήσια κάρτα με 40 € για παιδιά και 50 € για ενήλικες. Περισσότερες πληροφορίες για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του πάρκου στη διεύθυνση http://www.atticapark.com/  ή στο τηλέφωνο 210 6634724. Καλή περιπλάνηση στο πάρκο, λοιπόν, και μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή!

 

* Για τις παραστάσεις δελφινιών δείτε εδώ Προσωρινή διακοπή παραστάσεων για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και καλέστε στο ΑΖΠ για να επιβεβαιώσετε εάν πραγματοποιούνται.