Αρχική σελίδα Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τζάκι με φωτιά

Τζάκι με φωτιά

Σε όλους αρέσει η ζεστασιά ενός τζακιού με φωτιά! Μπορείτε να φτιάξετε αυτή την κατασκευή για να έχετε ένα  μικρό τζάκι σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

Υλικά

 

• Κουτί συσκευασίας

• Χαρτί γκοφρέ (καφέ, κόκκινο)

• Χαρτόνι μαύρο

• Κόλλα

• Ψαλίδι

 

1. Χρησιμοποιήστε ένα κουτί συσκευασίας και κόψτε το όπως στη φωτογραφία. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε ένα κουτί από μπισκότα. Στη συνέχεια κολλήστε πάνω του καφέ χαρτί γκοφρέ και κόψτε στο σημείο που υπάρχει το άνοιγμα του τζακιού.

 

2. Χρησιμοποιώντας κομμάτια από καφέ γκοφρέ χαρτί, φτιάξτε τα ξύλα του τζακιού στρίβοντας το χαρτί από τις δύο άκρες.

 

3. Στη συνέχεια κολλήστε τα ξύλα από χαρτί γκοφρέ μέσα στο τζάκι. Μπορείτε να τα βάλλετε από πάνω ή από το πλάι, όπως σας βολεύει.

 

4. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι από κόκκινο γκοφρέ χαρτί και δώστε του το σχήμα φλόγας, τυλίγοντάς το προς τα πάνω! Μετά τοποθετήστε το κολλώντας το πάνω στα ξύλα.

 

5. Σε μαύρο χαρτόνι σχεδιάστε έναν κύκλο. Εμείς για το μέγεθος του κουτιού του τζακιού, χρησιμοποιήσαμε έναν κύκλο που σχεδιάσαμε με τη βοήθεια ενός CD. Κόψτε ένα τρίγωνο προς το κέντρο του κύκλου, όπως στη φωτογραφία.

 

6. Φτιάξτε ένα "καπελάκι" με το χαρτόνι και στερεώστε το με κόλλα ή συρραπτικό. Μετά κολλήστε το «καπελάκι» πάνω στο κουτί σας.

 

7. Τέλος, τυλίγοντας ένα κομμάτι μαύρο χαρτόνι φτιάξτε ένα «σωλήνα» που θα είναι η καμινάδα σας. Για να κολλήσετε την καμινάδα, κόψτε στην άκρη «αυτάκια» και στερεώστε με κόλλα στο επάνω μέρος.

8. Το ζεστό τζάκι σας είναι έτοιμο!

 

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 10 Νοεμβρίου 2010