Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές Παίξτε και σχεδιάστε… με το φαγητό του!

Παίξτε και σχεδιάστε… με το φαγητό του!

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά αγαπούν πιο πολύ από όλα το παιχνίδι! Πώς θα σας φαινόταν, αν το χρησιμοποιούσατε, για να πετύχετε κάτι που έχει σχέση με τη διατροφή του; Δοκιμάστε να παίξετε με το φαγητό που αρνείται να φάει το μικρό πεισματάρικο ανθρωπάκι σας και ας δούμε τι μπορεί να αλλάξει όταν το «πρέπει να φας» γίνεται παιχνίδι!

 

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε! Χρησιμοποιήστε το φαγητό και φτιάξτε, σε λίγα λεπτά μόνο, φατσούλες, εικόνες και αστεία σχεδιάκια!

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε τις διάφορες τροφές, τα χρώματα των λαχανικών και τις διάφορες υφές των τροφών. Κόψτε το στέρεο φαγητό σε διάφορα σχήματα και συνδυάστε όλα τα συστατικά ενός γεύματος σε ένα πιάτο, π.χ. κρέας, πατάτες και διάφορα λαχανικά.

 

 

 

 

 

Για τα σχεδιάκια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φορμάκια (ή κουπ-πατ) που έχετε για να φτιάχνετε τα κουλουράκια σας.  Το μικρό σας θα ενθουσιαστεί σίγουρα και έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάει σιγά σιγά το σχεδιάκι!

Μπορείτε, επίσης, να του προτείνετε να φτιάχνετε μαζί σχεδιάκια με το φαγητό του, αρκεί μετά βέβαια να φάει μερικές μπουκιές!

 

 

 

 

 

Εσείς θα εξασκήσετε τη φαντασία σας, θα διασκεδάσετε μαζί με το πιτσιρίκι σας και εκείνο, μέσα από το παιχνίδι, θα αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες!

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Φεβρουαρίου 2011

Διαβάστε επίσης...