Αρχική σελίδα Για τη μαμά Ψυχολογία

Ψυχολογία

Επιλόχεια κατάθλιψη - τι είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε

Η περίοδος μετά τον ερχομό του μωρού είναι αρκετά ασταθής για μια γυναίκα. Η νέα μητέρα βιώνει αναταραχές, σωματικά και ψυχικά, ενώ σε ορισμένες γυναίκες κάνει την εμφάνισή της καταθλιπτική διάθεση και συμπεριφορά. Πότε, όμως μιλάμε για επιλόχεια κατάθλιψη και πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει η νέα μητέρα και το οικογενειακό της περιβάλλον;

Περισσότερα...

Ο γάμος ή ο ερχομός ενός παιδιού μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυσαρεστημένοι στη δουλειά

Παντρευτήκατε; Αποκτήσατε παιδί; Είναι πιθανό να μην είστε πλέον ικανοποιημένοι από τη δουλειά σας. Σύμφωνα με νέα μελέτη, μεγάλα γεγονότα στη ζωή των ενηλίκων, όπως ο γάμος ή ο ερχομός του πρώτου παιδιού, έχουν μεγάλη επίδραση στην ικανοποίηση που προσφέρει η εργασία τους.

Περισσότερα...

Πιο ευτυχισμένες οι μητέρες που ισορροπούν σωστά γονεϊκότητα και εργασία

Η σύγχρονη πραγματικότητα έχει οδηγήσει τη γυναίκα να είναι μητέρα όσο και εργαζόμενη. Το πόσο καλά θα συνδυάσει τους δύο αυτούς ρόλους και θα βρει τις σωστές ισορροπίες, θα καθορίσει πόσο θα είναι η ίδια ήρεμη και ευχαριστημένη με την καθημερινότητά της.

Περισσότερα...

Πώς νιώθουν οι μαμάδες με τον ερχομό του πρώτου μωρού;

Ο συναισθηματικός κόσμος μιας γυναίκας κυριολεκτικά συγκλονίζεται όταν φέρνει στον κόσμο ένα μωράκι! Από ό,τι μας λένε οι μαμάδες, τα συναισθήματα που γεννιούνται είναι πρωτόγνωρα και έχουν πολλή χαρά μέσα τους, αλλά δεν είναι πάντα όλα ιδανικά σε ροζ ή γαλάζια συννεφάκια!

Δείτε τι είπαν για τα συναισθήματά τους μαμάδες που απέκτησαν το πρώτο τους μωράκι.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...