Αρχική σελίδα Για τη μαμά Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Ο διαβήτης της εγκυμοσύνης

Περίπου 5% των εγκύων γυναικών αναπτύσσουν τον τύπο αυτό του διαβήτη, τον διαβήτη της εγκυμοσύνης. Εμφανίζεται συνήθως μετά τις 24 εβδομάδες κύησης, ενώ υποχωρεί μετά τον τοκετό. Ωστόσο, γυναίκες που εμφάνισαν διαβήτη στην εγκυμοσύνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τον εμφανίσουν αργότερα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Περισσότερα...

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη

Η φυσική άσκηση μπορεί να είναι μέρος της ζωής της εγκύου, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις και σε συνεργασία με τον γιατρό που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη. Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού κατά την εγκυμοσύνη, η άσκηση μπορεί να ωφελήσει πολύ την έγκυο, προσφέροντας δύναμη, χαλάρωση, ψυχαγωγία και καλή διάθεση.

Περισσότερα...

Ναυτία στην εγκυμοσύνη

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι η αίσθηση ναυτίας, που μπορεί να συνοδεύεται και από εμετούς.

Περισσότερα...

Αγόρι ή κορίτσι; Τεστ με αιματολογική εξέταση

Αγόρι ή κορίτσι; Σε λίγο καιρό θα το μαθαίνουμε με μια απλή αιματολογική εξέταση, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κύησης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία και Εγκυμοσύνη - Μύθοι και Αλήθειες

Η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση που όταν συνδυαστεί με την εγκυμοσύνη, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Τόσο ο γιατρός, όσο και η έγκυος γυναίκα έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετες προκλήσεις για μία ομαλή εγκυμοσύνη και τοκετό, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη υγεία της μητέρας και του βρέφους. Πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και δημοσιεύσεις ρίχνουν περισσότερο φως στην ιδιαίτερη αυτή κατάσταση, συχνά αποκαλύπτοντας απροσδόκητα συμπεράσματα. Ας δούμε μερικούς μύθους και αλήθειες για την έγκυο που παράλληλα βρίσκεται στο φάσμα της παχυσαρκίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...