Αρχική σελίδα Για τη μαμά Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Σωστό βάρος στην εγκυμοσύνη για επαρκή σίδηρο στο έμβρυο

Σίγουρα γνωρίζετε ότι πρέπει να προσέξετε το βάρος σας στην εγκυμοσύνη, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για να εξασφαλίσετε τη δική σας υγεία και κυρίως του βρέφους που θα φέρετε στον κόσμο. Τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο να προσέχετε περισσότερο.

Περισσότερα...

Το παιδί της εγκυμοσύνης

Το παιδί γεννιέται μέσα από την επιθυμία των γονιών του. Αυτή η επιθυμία προϋπάρχει και αντιπροσωπεύει είτε πανανθρώπινες αξίες (διαιώνιση του είδους, μετάδοση κληρονομιάς, υπερνίκηση του θανάτου), είτε ατομικές (δημιουργία οικογένειας, ολοκλήρωση της γυναίκας μέσα από την μητρότητα).

Τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα έντονα και καθορίζουν τη σχέση με το παιδί που θα γεννηθεί. Η εγκυμοσύνη ανάλογα με τη στιγμή έλευσής της, το πώς εντάσσεται στην προσωπική πορεία των δυο γονιών, την συμμετοχή ή όχι της ευρύτερης οικογένειας μπορεί να βιωθεί με ακραία έντονα θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές η γυναίκα νιώθει έντονη χαρά και αίσθηση δύναμης. Το παιδί είναι προέκταση του σώματός της, το ίδιο της το σώμα τη στιγμή που αρχίζει να έχει μια δική του αυτόνομη ύπαρξη. Ζει από εκείνη, χάρη σε εκείνη, χάρη στη δύναμη που του μεταδίδει. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που η εγκυμοσύνη βιώνεται αρνητικά.

Περισσότερα...

Κατανάλωση λιπαρών τροφών και τροφών με ζάχαρη στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές του παιδιού

Η ακαταμάχητη επιθυμία για τρόφιμα με υψηλή ποσότητα λιπαρών και σακχάρων δεν είναι πια τόσο ανεξήγητη! Πρόσφατη έρευνα αναγνωρίζει ως παράγοντα το γεγονός ότι η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη κατανάλωνε κι εκείνη τροφές με υψηλά λιπαρά και ζάχαρη.

Στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να ερμηνεύει γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση για τέτοιου είδους επιβαρυμένα τρόφιμα, ενώ άλλοι όχι.

 

Περισσότερα...

Οι ικανότητες του εμβρύου

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης οι μελλοντικοί γονείς αναρωτιούνται πώς θα είναι αυτό το παιδί που θα γεννηθεί και πώς οι ίδιοι θα μάθουν να είναι καλοί γονείς. Μια μεγάλη περίοδος προσαρμογής τους περιμένει, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακαλύψουν την προσωπικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί. Η αμοιβαία προσαρμογή μπορεί να αρχίσει ήδη από την ενδομήτρια ζωή γιατί το έμβρυο είναι προικισμένο με εκπληκτικές ικανότητες που το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν ένα «πρόσωπο».

Περισσότερα...

Οι διατροφικές ανάγκες σας στην εγκυμοσύνη

Σε αντίθεση με αυτό που ο πολύς κόσμος πιστεύει, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι αναγκαίο να «τρώτε για δύο». Φτάνει να ακολουθήσετε μια σωστή ισορροπημένη διατροφή για να εξασφαλίσετε την άριστη ανάπτυξη του μωρού σας, αφού αυτή επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο διατροφής σας. Μια δίαιτα ανεπαρκής ή μη ισορροπημένη μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών καθώς, επίσης, και στο βάρος του παιδιού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...