Εγκυμοσύνη

Οι εξετάσεις στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης

Κατά την 9μηνη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πραγματοποιούνται διάφοροι έλεγχοι και εξετάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του εμβρύου και της μητέρας και να υπάρχει επαρκής παρακολούθηση της πορείας της κύησης. Εδώ θα δείτε τους βασικούς σταθμούς για την παρακολούθηση μιας εγκυμοσύνης.

Περισσότερα...

Υψηλά λιπαρά στην εγκυμοσύνη προγραμματίζουν για εμφάνιση διαβήτη στο παιδί

Δυστυχώς οι έρευνες που σχετίζουν τη διατροφή της εγκύου με την υγεία του εμβρύου και μετέπειτα του παιδιού που θα γεννηθεί πολλαπλασιάζονται δείχνοντας άμεση σχέση μεταξύ της κακής διατροφής κατά την εγκυμοσύνη και των προβλημάτων υγείας του παιδιού.

Περισσότερα...

3 μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμαστή διαδικασία της φύσης, που ακόμη μας κρύβει πολλά απο τα μυστικά της. Η επιστήμη προσπαθώντας να τα ανακαλύψει, φτάνει συχνά σε συμπεράσματα που καταρρίπτουν μύθους του παρελθόντος ή τους επιβεβαιώνουν! Τι ισχύουν πραγματικά από όσα πιστεύαμε, τι είναι μύθος και τι αλήθεια;

Περισσότερα...

Μητρική γλώσσα - όλα ξεκινούν από την κοιλιά της μαμάς!

H μητρική γλώσσα είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που μάθαμε να μιλάμε επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μία συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Είναι η γλώσσα που ακούγαμε να μιλάει η μητέρα μας όταν βρισκόμασταν ακόμη στη μήτρα της και αργότερα η γλώσσα στην οποία μας καλωσόριζε στον κόσμο και χρησιμοποιούσε στα πρώτα λόγια αγάπης της.

Περισσότερα...

Πιθανή δυσλειτουργία του θυρεοειδούς κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό

Η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς ρυθμίζει πολύ σημαντικές ορμόνες που εμπλέκονται κυρίως στον μεταβολισμό, στη λειτουργία της καρδιάς και των οργάνων πέψης, στον έλεγχο των μυών και τη διατήρηση των οστών. Νέα δεδομένα προειδοποιούν τις γυναίκες, είτε έχουν ιστορικό θυρεοειδούς είτε όχι, να παρακολουθούν τη λειτουργία του, καθώς η φάση της εγκυμοσύνης και των δύο επόμενων ετών μέτά τον τοκετό είναι καθοριστική.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...