Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τι είναι η Δυσλεξία;

Ο όρος «δυσλεξία» αναφέρεται σε μια Ειδική μαθησιακή δυσκολία. Αφορά δηλαδή ειδικά τη σχολική ικανότητα ανάγνωσης και γραφής και δεν πρέπει να συγχέεται με δυσκολίες προφορικής έκφρασης. Με άλλα λόγια, αφορά δηλαδή μαθητές και ενήλικες, και φυσικά όχι παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Κριτήριο για την ύπαρξη δυσλεξίας σ' ένα μαθητή δεν είναι απλώς τα ορθογραφικά λάθη του ή το πόσο απρόσεκτα γράφει. Η δυσλεξία περιέχει πολύ περισσότερες δυσκολίες από αυτό!

 

Περισσότερα...

Πώς αντιμετωπίζεται η Δυσλεξία;

Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία που αφορά τον γραπτό λόγο, αλλά έχει πολλές προεκτάσεις. Πώς την αντιμετωπίζουν οι ειδικοί για να βοηθήσουν;

 

Περισσότερα...

Με τα παιδιά… στην κουζίνα!

Έχετε σκεφτεί ότι η κουζίνα, ο χώρος που συχνά για τις μαμάδες είναι βαρετός και γεμάτος κουραστικές δουλειές, στα μάτια των παιδιών είναι ένας κόσμος γεμάτος παράξενα αντικείμενα, υλικά, βαζάκια, κουτάκια και πολύπλοκες συσκευές, δηλαδή ό,τι πρέπει για εξερεύνηση! Περάστε, λοιπόν, διασκεδαστικές στιγμές στην κουζίνα του σπιτιού σας, ενώ θα εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να μάθετε χρήσιμα πράγματα στο παιδί σας.

 

Περισσότερα...

Μαθησιακές δυσκολίες - ποιά παιδιά αφορά;

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» είναι αρκετά γενικός και συχνά προβληματίζει τους γονείς, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά τους δυσκολεύονται στο σχολείο ή στο διάβασμα. Τι ακριβώς σημαίνει και πώς θα καταλάβουν εάν αφορά το παιδί τους;

 

Περισσότερα...

Τα οφέλη μαθησιακών ομάδων για γονείς μαζί με τα παιδιά τους

Οι ομάδες νηπίων μαζί με τους γονείς τους είναι ήδη πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό και αφορούν όλους τους τομείς, όπως γυμναστική, κολύμβηση, ζωγραφική, μουσική, δημιουργικό παιχνίδι κ.α. Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα δειλά τους βήματα, κυρίως στον τομέα της μουσικής και της άθλησης. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...